Τον διέσυρε στο «Παπ», (Χ)άθηκε όμως στο δάσος (βίντεο)

Μία νίκη και μια ισοπαλία ήταν ο περσινός απολογισμός των αναμετρήσεων της Ανόρθωσης απέναντι στον Εθνικό Άχνας.

Στο ματς του α’ γύρου το οποίο διεξήχθει στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση αν και βρέθηκε να χάνει με 0-1 ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα και διέρυσε τον Εθνικό Άχνας με 5-1. Ο Εθνικός είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Βαττή στο 30’ ωστόσο το γκολ των φιλοξενούμενων λειτούργησε ως εφαλτήριο για την Ανόρθωση όπου με ηγέτη τον Οκκά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 3-1. Τα γκολ πέτυχαν οι Οκκάς στο 34’, Ρέζεκ στο 42’ και Σπαντάτσιο στις καθυστερήσεις. Στο β’ ημίχρονο στο γήπεδο υπήρχε μόνο η Ανόρθωση και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε δύο γκολ, το 4-1 σημείωσε ο Ιτζάκι μετά από ασσίστ του Οκκά ενώ το 5-1 σημειώθηκε από τον Σπαντάτσιο στο 78’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Ανόρθωση: Βαλβέρδε, Αντιτς, Πάουλο Ζόρζε, Ιλιτς, Κόλιν, Σκοπελίτης, Σπαντάτσιο, Λαβόρδε (69′ Οχαγιόν), Οκκάς (62′ Κάλβο), Ρέζεκ, Ιτζάκι (77′ Ζούλα).

Εθνικός Αχνας:
Σαρλίγια, Μαχράτζε (60′ Ηλία), Μάρκο Αουρέλιο, Αλισον, Βαττής, Ολιβέιρα (74′ Κενμόνιε), Παϊσάο, Οσενί, Σίμοφ, Αραμπατζής, Μπέμπα (46′ Κίσι).

Στο ματς του β’ γύρου που έγινε στις 2 Μαρτίου, η Ανόρθωση πέταξε 2 πολύτιμους βαθμούς. Αν και μπήκαμε ορεξάτοι στην πορεία ο Εθνικός μας κοίμησε και στο τέλος του ημίχρονου κατάφερε και πήρε κεφάλι στον σκορ με τον Σκούλιτς. Στο β΄ημίχρονο η Ανόρθωση μπήκε φουριόζα και μετά από σερί χαμένων ευκαιριών ο Μπάρακ Ιτζάκι στο 57’ με πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα. Στην συνέχεια κόντρα στην ροή του ματς ο Εθνικός πήρε κεφάλι στο σκορ στο 67’  με τον Κενμόγκνιε να σκοράρει από θέση offside. Στην συνέχεια η Ανόρθωση έντεινε ακόμη περισσότερο την πίεση που ασκούσε στον Εθνικό, η υπεροχή της ομάδας μας καρποφορησε στο 76’ όταν ο Ιτζάκι, εκ νέου, με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Η συνέχεια ήταν απογοητευτική, η κούραση κυρίευσε τους ποδοσφαιριστές μας και η ομάδα μας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Εθνικός: Μάλαρτζ, Μαχράτζε, Ρισπ(Πογιατζής 66′), Σίμοφ, Ηλία, Βαττής(Πέντα 87′), Σίλας, Σκούλιτς, Αουρέλιο, Κόντε(Κενμόγκνε 61′), Παϊσάο.
Ανόρθωση: Βαλβέρδ, Ντουάρτε, Γκάλαμαζ, Ίλιτς, Άντιτς, Ρέζεκ(Οκκάς 72′), Αλέξα, Σκοπελίτης(Kάλβο), Λαβόρδε, Σπαντάσιο, Ιτζχάκι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ