Πεντάρα με τον ασταμάτητο Οκκά (φωτογραφίες και βίντεο)

Εν όψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον Εθνικό στο Αντώνης Παπαδόπουλος, το Anorthosis24 σας μεταφέρει τι έγινε στον περσινό αγώνα απέναντι στην ομάδα της Άχνας στο Αντώνης Παπαδόπουλος, όπου η ομάδα μας είχε επικρατήσει με 5-1 και απολάμβανε την μοναξιά της κορυφής με τρεις βαθμούς απόσταση από τους διώκτες της. Μας έβγαλαν την ψυχή όμως στην αρχή του παιγνιδιού, με τον Εθνικό να είναι καλύτερος στο πρώτο μισάωρο και να παίρνει προβάδισμα στο σκορ μετά από συνεχόμενα λάθη της άμυνας μας. Κάπου εκεί ξύπνησαν οι ποδοσφαιριστές μας, και με καλύτερο τον αρχηγό Οκκά, πετύχαμε τρία τέρματα με Οκκά, Ρέζεκ και Σπαντάτσιο και πήγαμε στην ανάπαυλα με το υπέρ μας 3-1. Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, ξεκίνησε και το δεύτερο, με την ομάδα μας να πιέζει για ακόμα ένα τέρμα και να έρχεται από τον Ιτζάγκι στο 55’.Η ομάδα συνέχιζε να πιέζει για πέμπτο τέρμα, αλλά στην συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Στο 78’ όμως κερδίσαμε πέναλτι μετά από ανατροπή του Τόνι Κάλβο το οποίο μετέτρεψε σε τέρμα ο Σπαντάτσιο. Στην συνέχεια πιέσαμε για έκτο τέρμα, το οποίο δεν ήρθε.

Η σύνθεση

Με αλλαγή συστήματος αγωνίστηκε η Μεγάλη Κυρία. Ο Οχαγιόν έμεινε στον πάγκο και αγωνιστήκαμε με ένα αμυντικό χαφ, τον Σκοπελίτη, και δίπλα του σε επιτελικό ρόλο τον Σπαντάτσιο. Επίσης, ο Κόλιν άρχισε βασικός σαν δεξί μπακ με τον Άντιτς να πηγαίνει στο αριστερό και τον Σιέλη να βρίσκεται στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε, και αμυντικό δίδυμο οι Ίλιτς – Ζόρζε.  Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Ιτζάγκι, πίσω του σε ελεύθερο ρόλο ο Οκκάς, δεξιά ο Ρέζεκ και αριστερά ο Λαβόρδε.

Πρώτο ημίχρονο

Στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου είχαμε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν ήμασταν δημιουργικοί, έτσι δεν μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Είχαμε όμως μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουμε το σκορ, με τον Ρέζεκ να μην μπορεί από κοντά μετά από πάσα του Λαβόρδε να σκοράρει. Ο Εθνικός δεν αγωνίστηκε τόσο συντηρητικά όπως η Σαλαμίνα και η Αγία Νάπα στους προηγούμενους αγώνες που είχαμε δώσει, και όταν έβγαινε μπροστά ήταν επικίνδυνος. Μάλιστα είχαν δοκάρι μετά από σέντρα σουτ και κλασσική ευκαιρία όταν ο Βαλβέρδε εξουδετέρωσε νέο σουτ σε κόρνερ. Και αφού αυτά  δεν έφταναν για να ξυπνήσουν οι ποδοσφαιριστές μας, ήρθε το τέρμα του Εθνικού στο 30’ για να το κάνει αυτό, μετά από συνεχόμενα λάθη της άμυνάς μας. Εκεί αφυπνίστηκε η ομάδα, βγήκε στην επίθεση, και κατάφερε να σημειώσει τρία τέρματα και ουσιαστικά να τελειώσει το παιγνίδι. Πρώτα στο 35’ ο Οκκάς μετά το τετ α τετ σημείωσε την ισοφάριση, ενώ στο 43’ σε ρόλο δημιουργού ξεπέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έδωσε έτοιμο τέρμα στον Ρέζεκ για το 2-1. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ήρθε και το 3-1 μετά από φοβερή εκτέλεση φάουλ του Σπαντάτσιο.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε όπως τελειώσαμε το πρώτο, επιθετικά. Ο Εθνικός μπήκε  στον αγώνα με σκοπό να πετύχει ένα τέρμα το οποίο θα τον έβαζε ξανά στο παιγνίδι, όμως η ομάδα μας βρήκε τους κενούς χώρους για να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Στο 54’ αντί να μας δοθεί πέναλτι, δόθηκε κίτρινη για θέατρο στον Λαβόρδε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Οκκάς έδωσε την ασσίστ στον Ιτζάγκι, και εκείνος έκανε το 4-1 σημειώνοντας το πρώτο του τέρμα στο περσινό πρωτάθλημα. Η ομάδα συνέχισε σε ψηλούς ρυθμούς, με τον Κάλβο ο οποίος στο 62’ πήρε την θέση του Οκκά,  να κερδίζει πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σπαντάτσιο σημειώνοντας το δεύτερο του προσωπικό τέρμα. Η ομάδα μας κυνήγησε το έκτο τέρμα αλλά δεν τα κατάφερε.

Το βίντεο του αγώνα

Το φωτορεπορτάζ του παιγνιδιού

 [nggallery id=20]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ