Ομπίκου, Κόβαλτσικ, Φρούσος και τώρα Κολαούτι (βίντεο)

Αν δεν είναι οι κορυφαίοι σίγουρα είναι εκ των κορυφαίων που πάτησαν το πόδι τους στο Αντώνης Παπαδόπουλος τα τελευταία 20 χρόνια και χτυπόυσαν  με την ίδια ευχέρεια  την μπάλα τόσο με το κεφάλι όσο και με το πόδι.

Μάικ Ομπίκου, Βόιτσιχ Κόβαλτσικ, Νίκος Φρούσος και τώρα  Ρομπέρτο Κολαούτι τέσσερις από τους κορυφαίους επιθετικούς που πάτησαν το πόδι τους στο Αντώνης Παπαδόπουλος και είχαν ως δυνατό τους ατού την κεφαλιά. Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και σίγουρα στο ερώτημα για το ποιος είναι ο κορυφαίος θα δυσκολευτούμε πολύ να απαντήσουμε και σίγουρα η απάντηση θα είναι  με ένα «αλλά» στο τέλος.

Ο Μάικ Ομπίκου είχε γίνει σύμβολο στις αρχές και τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και οι κεφαλιές του αξέχαστες. Συνδύαζαν δύναμη και τεχνική. Ποιός μπορεί άλλωστε να ξεχάσει την κεφαλιά ψαράκι απέναντι στην Σλόβαν ή τη συστημένη στο γάμα του Γιαλλούρη;

Ο Πολωνός  Κόβαλτσικ, θρύλος στην χώρα του και ολυμπιονίκης το 1992, αγωνίστηκε για πέντε χρόνια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν έχοντας μάλιστα αξιόλογες παραστάσεις, δεν είχε όμως καλή εξωγηπεδική ζωή. Όσο «φίλος» ήταν με τα δίχτυα, άλλο τόσο με τις… μπύρες. Στην Ανόρθωση έμεινε για για σχεδόν 15 μήνες. Παικταράς, κεφαλοσφαιριστής κλάσης αλλά γεμάτος ένταση και νεύρα.

Επόμενος που έκανε ότι ήθελε με το κεφάλι ο Νίκος Φρούσος, ο οποίος λατρεύτηκε σαν θεός από τον κόσμο της Ανόρθωσης. Τα γκολ του αξέχαστα, όσο αξέχαστη και η πελατειακή του σχέση με την Ομόνοια. Το γκολ – κεφαλιά που σημείωσε στο ιστορικό ματς απέναντι στην Τραπζονσπόρ θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη και στο μυαλό του κάθε Ανορθωσιάτη, του κάθε Κύπριου φίλαθλου που συστρατεύτηκε μαζί μας εκείνο το μαγικό βράδυ της 26ης Ιουλίου 2005.

Ο Ρομπέρτο Κολαούτι όπως δείχνουν τα πράματα θα είναι ο επόμενος  σέντερ φορ με δυνατό όπλο το κεφάλι. Μέχρι στιγμής σημείωσε 9 τέρματα εκ των οποίων τα τέσσερα με κεφαλιά. Καίριες τοποθετήσεις, άψογη υποδοχή της μπάλας, δυνατό σουτ και κεφαλιά  που συνδυάζει δύναμη και τεχνική είναι τα στοιχεία που συνοδεύουν τον Αργεντίνο που αν μη τι άλλο υπόσχονται αρκετά γκολ  στο κοινό του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ