Η κριτική των φουτσαλιστών

Το anorthosis24 επιχειρεί μια αξιολόγηση της απόδοσης των φουτσαλιστών μας στο χθεσινοβραδυνό αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ, όπου η ομάδα μας έχασε στις λεπτομέρειες την ευκαιρία να πραγματοποιήσει, ενδεχομένως, την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του Κυπριακού φούτσαλ.

Γιώργος Τοφή: Μόνο ο μανδύας του σούπερμαν έλειψε από τον ιπτάμενο τερματοφύλακα της ομάδας μας ο οποίος έκανε κατάθεση ψυχής με… διψήφιο αριθμό σωτήριων επεμβάσεων. Επιστρατεύοντας χέρια, πόδια και κεφάλι, αναχαίτισε σωρεία επιθετικών προσπαθειών των αντιπάλων μας, ενώ έσφιξε τα δόντια σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις όπου αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Ευελπιστούμε ότι η μέτρια εμφάνιση της πρεμιέρας ήταν η εξαίρεση και όχι ο κανόνας, με τον 25χρονο τερματοφύλακα να δέχεται σωρεία συγχαρητήριων από αντίπαλους και συμπαίκτες μετά το πέρας του αγώνα.

Πανίκος Παναγιώτου: Πολλά τρεξίματα και καίριες παρεμβάσεις από τον στυλοβάτη της γαλανόλευκης άμυνας, ο οποίος είχε πάρα πολλή δουλειά απέναντι στους έμπειρους φουτσαλιστές του ΑΠΟΕΛ. Έκανε φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει μπάλα και περάσει μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ενώ ήταν από τους φουτσαλιστές με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Μάριος Ομήρου: Ξεδίπλωσε τα πλούσια τεχνικά χαρακτηριστικά του στις περιπτώσεις που οι φουτσαλιστές μας βρίσκονταν στην επίθεση, ενώ κράτησε μπάλα κερδίζοντας πολύτιμα δευτερόλεπτα και ανάσες για την ομάδα μας. Ήταν από τους φουτσαλιστές μας που οι αντίπαλοι επέλεξαν να μαρκάρουν στενά, ενώ τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις δέχθηκε δυνατά μαρκαρίσματα που κόστισαν την κίτρινη κάρτα σε αντίπαλο. Δυστυχώς η ασφυκτική πίεση που εξάσκησαν οι γηπεδούχοι δεν του επέτρεψαν να φανερώσει και την εκτελεστική του δεινότητα.

Φάνος Χαρή: Τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση ο κοούτς Προδρόμου καθώς βλέπει τον δυναμικό φουτσαλιστή να αφήνει πίσω του τον πρόσφατο τραυματισμό και να συνεισφέρει τα μέγιστα και στα δύο άκρα του παρκέ. Με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ άνοιξε τον δρόμο για την γαλανόλευκη αντεπίθεση ενώ είχε μία-δύο καλές τελικές προσπάθειες. Στα τελικά στάδια του αγώνα φάνηκε να προδίδεται από την αγωνιστική του απραξία, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του ιδίου και της ομάδας.

Ανδρέας Κουννάς: Όπως και ο Χαρή φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ωστόσο λίγο έλειψε να αποτελέσει τον χρυσό σκόρερ. Με υποδειγματικό ελιγμό στην πλάτη της γαλαζοκίτρινης άμυνας πέτυχε το 3-2, ενώ αδικήθηκε από την διαιτησία τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις με ανάποδο σφύριγμα. Ψες έφερε το περιβραχιόνιο της ομάδας και είναι ένας από τους φουτσαλιστές της περσινής περιόδου στον οποίο ποντάρει πολλά ο προπονητής.

Ανδρέας Μάμας: Πολλή δουλειά στο αμυντικό κομμάτι από τον μεγάλο άτυχο της περσινής περιόδου, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούσε ως ντοπάρισμα για τους συμπαίκτες του. Έκανε μια «βρώμικη δουλειά» διεκδικώντας υποδείξεις υπέρ της ομάδας την ίδια ώρα που οι φουτσαλιστές του ΑΠΟΕΛ εκμαίευαν σωρεία σφυριγμάτων. Παρά το γεγονός ότι φάνηκε να χάνει σχετικά νωρίς την συγκέντρωσή του, η παρουσία του και μόνο στο παρκέ σε συνδυασμό με την εμπειρία του, παρείχε στοιχεία όπως η ομαδικότητα και η οργάνωση.

Ανδρέας Ανδρέου: Άλλη μια μεστή εμφάνιση από τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό ο οποίος με απαράμιλλη ψυχραιμία κράτησε μπάλα και μοίρασε παιχνίδι. Αποτέλεσε μακράν τον πιο συγκεντρωμένο και ορθολογικό φουτσαλιστή της ομάδας, δείχνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί με την ίδια ευκολία σε οποιοδήποτε παιχνίδι ανεξαρτήτως αντίπαλου. Δοκίμασε το πόδι του χωρίς επιτυχία τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις, δείγμα της αυτοπεποίθησης και της ψυχραιμίας που τον διακατείχε.

Σταύρος Ζάος: Ακόμα… τρέχει ο Ζάος ο οποίος ουκ ολίγες φορές κάλυψε χώρους στις φαρμακερές αντεπιθέσεις των φιλοξενουμένων. Ξεχώρισε για την αμυντική του προσήλωση βάζοντας το πόδι του στην φωτιά, απέναντι στα δυνατά σουτ των έμπειρων αντιπάλων, ενώ πραγματοποίησε αρκετές ατομικές επελάσεις. Μεγάλος άτυχος στην φάση του 41ου λεπτού όταν προ κενής εστίας έχασε την ισορροπία του χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα μας.

Δημήτρης Δημητρίου: Μπορεί οι νέοι (φουτσαλιστές) να είναι ωραίοι αλλά πάντα ευτυχώς ο παλιός είναι αλλιώς. Συγκλονιστική εμφάνιση από το πρώτο κανόνι της ομάδας ο οποίος έπαιξε με το ίδιο πάθος και αποφασιστικότητα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Συνεχίζει από όπου έμεινε την περσινή χρονιά πετυχαίνοντας δύο γκολ για σεμινάρια, εκθέτοντας τον πολυδιαφημισμένο Λέο, αρχηγό της ομάδας του ΑΠΟΕΛ. Εξαιρετικές τοποθετήσεις και κράτημα μπάλας με πλάτη τον αντίπαλο αμυντικό, στοιχεία τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στην άμυνά μας να πάρει τις απαραίτητες ανάσες. Παρά το ύψος και το ανάστημά του, ελίχθηκε με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή αποτελώντας μόνιμο κίνδυνο για την εστία των φιλοξενουμένων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ