Ανόρθωσις – ΑΠΟΕΛ 4 – 6: Όχι δάκρυα, μόνο σεβασμός και περηφάνια

Το παρατεταμένο χειροκρότημα μετά τη λήξη της δεκάλεπτης παράτασης ήταν το επιστέγασμα σε μια φανταστική φουτσαλική βραδιά από την οποία έλειψε μόνο η πρόκριση. Η παλικαρίσια προσπάθεια των φουτσαλιστών μας απέναντι σε μια ομάδα με βλέψεις για το νταμπλ και επαγγελματίες φουτσαλιστές, δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα μιας και η κούραση αλλά και η εμπειρία των αντιπάλων υπερτέρησε. Οι λεβέντες μας έφτασαν λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα στην υπέρβαση ωστόσο ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Μάριος Προδρόμου έριξε στο παρκέ τους Τοφή, Μάμα, Ανδρέου, Παναγιώτου, Δημητρίου και Κουννά με οδηγίες να πιέσουν ψηλά στο αντίπαλο μισό. Οι φουτσαλιστές του ΑΠΟΕΛ ήταν αυτοί που μπήκαν με πιο πολλές απαιτήσεις έχοντας περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, απέναντι στην καλοστημένη γαλανόλευκη άμυνα η οποία ηγείτο από τον τερματοφύλακα Τοφή. Με την συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα, οι αντίπαλοί μας πήραν προβάδισμα στο σκορ με την ομάδα μας να απαντά άμεσα με τετ-α-τετ του Δημητρίου. Ο αριστεροπόδαρος επιθετικός ήταν ο πυλώνας των περισσότερων επιθετικών προσπαθειών της ομάδας μας, χάνοντας νέα ευκαιρία 3 λεπτά αργότερα. Εκεί που οι φουτσαλιστές μας ξεθάρρεψαν οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ κλονίζ σε μια φάση που ξεκίνησε από φάλτσο διαιτητικό σφύριγμα στο κέντρο του γηπέδου. Η ομάδα μας έψαξε το γκολ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου και το βρήκε στο τελευταίο λεπτό από το φαρμακερό δεξί πόδι του Χαρή. Ο υπαρχηγός της ομάδας σημάδεψε το αντίπαλο πλεκτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ δίνοντας την ένεση ψυχολογίας που χρειάζονταν τα παιδιά του Μάριου Προδρόμου.

Με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μας έφτασε στην ισοφάριση όταν ο Δημητρίου εξαργύρωσε την πολύ καλή του εμφάνιση με γκολ και αφού πρώτα πήρε παραμάζωμα την άμυνα των φιλοξενουμένων. Ο τερματοφύλακας Τοφή ήταν σε φοβερή φόρμα και αναχαίτησε πλήθος προσπαθειών των φιλοξενουμένων οι οποίοι κέρδισαν μέτρα στο παρκέ και πίεσαν ασφυκτικά στην εστια μας. Η ομάδα μας περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο πραγματοποιώντας παιχνίδι αναμονής, φλερτάροντας με την ολική ανατροπή στο 29ο λεπτό με τετ-α-τετ του Ζάου. Ότι δεν κατάφερε η ομάδα του ΑΠΟΕΛ το πέτυχε ο Ανδρέας Κουννάς όταν σε αντεπίθεση έφυγε σαν βέλος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με ξερό δεξί βολέ έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί αργά και βασανιστικά στο αντίπαλο πλεκτό. Τα πανηγύρια για την ανατροπή έφεραν τον πάγκο της ομάδας στο γήπεδο και σύσσωμο τον γαλανόλευκο κόσμο τους εφτά ουρανούς, με τους οργανωμένους να μην σταματούν το τραγούδι. Η ομάδα του ΑΠΟΕΛ έριξε όλη της την ομάδα στο δικό μας μισό, φέρνοντας και τον τερματοφύλακά της στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ωστόσο οι παλικαρήσιες αποκρούσεις του ιπτάμενου Τοφή κράτησαν την ομάδα μας στο παιχνίδι. Όλα αυτά λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελικό σφύριγμα όταν η ομάδα μας λύγισε από την κούραση και την εξοντωτική πίεση των έμπειρων γαλαζοκιτρίνων οι οποίοι οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση.

Ανεπανάληπτη ευκαιρία μόλις στο πρώτο λεπτό της παράτασης με τον Φάνο Χαρή να δίνει έτοιμο γκολ στον Ζάο, ωστόσο ο φουτσαλιστής μας έχασε την ισορροπία του μη μπορώντας να τελειώσει την φάση. Ένα κακό δίλεπτο μεταξύ 43ου και 44ου λεπτού έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ να βρει δύο φορές δίκτυα παίρνοντας προβάδισμα με 3-5 ωστόσο ο Δημητρίου δεν είπε την τελευταία του λέξη. Ο αρχισκόρερ της ομάδας έστειλε αδιάβαστο τον πολυδιαφημισμένο αρχηγό του ΑΠΟΕΛ και με ξερό δεξί βολέ μείωσε στο 4-5 αναπτερώνοντας τις ελπίδες της ομάδας μας. Η τελευταία καλή φάση για την ομάδα μας ήρθε στο 48ο λεπτό όταν ο Ανδρέου απείλησε από πλάγια θέση ενώ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν την προώθηση των φουτσαλιστών μας και διαμόρφωσαν το τελικό 4-6.

Άξια συγχαρητηρίων η τιτάνια προσπάθεια όλων των παιδιών οι οποίοι όχι μόνο κοίταξαν στα μάτια την πρωτοπόρο της πρώτης κατηγορίας, αλλά έφτασαν μια ανάσα από μια επική πρόκριση. Στο τέλος της ημέρας η ομάδα μας δεν πήρε την πρόκριση αλλά βγήκε κερδισμένη ως προς τον σεβασμό φίλων και αντιπάλων, ενώ οι εμπειρίες απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα θα φανούν χρήσιμες στην συνέχεια. Όλα αυτά από μια ομάδα παιδιών οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς σε μια προσπάθεια για ανάδειξη του ιστορικού σωματείου της Ανόρθωσης και στα παρκέ.

Λεβέντες θα είμαστε πάντα στο πλάι σας!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ