Γρηγόρης Μάκος: «Να γίνω πρωταθλητής»

Συνέντευξη στον Χαράλαμπο Παρπεττά για λογαριασμό της SportDay έδωσε ο Ελλαδίτης αμυντικός μέσος της Ανόρθωσης, Γρηγόρης Μάκος. Μετά το ανεπιτυχές πέρασμα του από την Γερμανία, ο Μάκος βρήκε τη γαλήνη του στην Ανόρθωση και δηλώνει πανέτοιμος να τα δώσει όλα ούτως ώστε να στεφθεί για πρώτη φορά στη καριέρα του πρωταθλητής. Ο άλλοτε διεθνής με το εθνόσημο ευελπιστεί πως οι παραστάσεις του στην Ανόρθωση θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του Φερνάντο Σάντος και θα τον καλέσει ξανά στην Εθνική. Επιπρόσθετα στις δηλώσεις του ο Μάκος εκφράζει την πεποίθηση πως η Ανόρθωση δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από καμία άλλη ομάδα και ότι με συνεχή σκληρή δουλειά η ομάδα θα τα καταφέρει.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Γρηγόρη θα ήθελα να μας μιλήσεις για τις πρώτες σου εντυπώσεις στην Ανόρθωση και στην Κύπρο.
«Ο ερχομός μου στην Κύπρο για κάποιους φαινόταν περίεργη απόφαση. Με την έννοια ότι αγωνιζόμουν στην Ελλάδα, πήρα μεταγραφή στη Γερμανία και τώρα είμαι εδώ.
Όσον αφορά την απόφασή μου να επιλέξω την Ανόρθωση, έχει να κάνει με τον τρόπο που με προσέγγισε ο σύλλογος. Είναι μια μεγάλη ιστορική ομάδα, με μεγάλο κόσμο και καλύπτει τις φιλοδοξίες μου. Νιώθω πολύ καλά αφού όλα λειτουργούν άψογα».

Η ομάδα μετά από 5 αγωνιστικές είναι στην πρώτη θέση. Περίμενες μετά την πανωλεθρία στην Ευρώπη ένα τόσο καλό ξεκίνημα;
«Όταν προέρχεσαι από μια τόσο μεγάλη αποτυχία και ακολουθούν δύο ντέρμπι στο πρωτάθλημα είναι σαν δίκοπο μαχαίρι. Ευτυχώς εμείς καταφέραμε να ανταποκριθούμε με απόλυτη επιτυχία και στα δύο κι αυτό μας έδωσε μεγάλη δύναμη. Δεν ξέρω αν οφείλεται στην έλευση νέου προπονητή αλλά η ομάδα παρουσιάζεται πολύ συγκεντρωμένη τώρα. Ξέρουμε τι θέλουμε μέσα στο γήπεδο και πώς να το πάρουμε».

Ποιο θεωρείς το μεγάλου ατού της Ανόρθωσης μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα;
«Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές βάζουν πρώτα την ομάδα και μετά τον εαυτό τους. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μέσα στο γήπεδο αυτά που ζητά ο προπονητής χωρίς να κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής του κεφαλιού του. Η εφαρμογή του πλάνου που επιλέγεται κάθε φορά και η αγωνιστική πειθαρχία είναι κάτι που μας διακρίνει ως ομάδα».

Από τη δική σου παρουσία είσαι ευχαριστημένος, θεωρείς ότι μπορείς να παίξεις καλύτερα στη συνέχεια;
«Σιγά σιγά βρίσκω τα πατήματά μου. Είμαι χαρούμενος εδώ. Με βοηθά η όλη κατάσταση. Νιώθω σημαντικός για την ομάδα, όλα λειτουργούν επαγγελματικά, πληρωνόμαστε στην ώρα μας και θεωρώ ότι υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για να φτάσω ξανά στο πιο ψηλό επίπεδο. Έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά και μεγάλη διάθεση και ενέργεια για να δώσω τα πάντα για την ομάδα».

Πως εξηγείς την απρόσμενη ήττα από τη Δόξα;
«Για μένα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι το πώς θα διαχειριστείς τις ήττες. Δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια, κάποιο παιχνίδι δεν θα σου βγει. Στις νίκες όλα είναι καλά και ωραία. Η μαγκιά όμως φαίνεται μετά τις αποτυχίες όταν αρχίζει η μουρμούρα και η κριτική. Εμείς λειτουργήσαμε πολύ σωστά μετά το αποτέλεσμα με τη Δόξα. Όχι μόνο νικήσαμε αλλά πετύχαμε και πολλά γκολ».

Ο διακαής πόθος του κόσμου της Ανόρθωσης είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θεωρείς ότι η ομάδα έχει όλα όσα χρειάζονται για να πετύχει τον μεγάλο στόχο;
«Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Έχουμε αγωνιστεί με όλους τους μεγάλους είτε σε επίσημο είτε σε φιλικό και θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να είναι καλύτερη. Περιμένω να δω και το ΑΠΟΕΛ που θα παίξουμε μαζί τους. Αυτό από μόνο του όμως δεν αρκεί. Χρειάζονται πολλά πράγματα για να πάρεις το πρωτάθλημα».

Δηλαδή τι ακριβώς εννοείς;
«Δεν αρκεί η ποιότητα. Πρέπει να δουλεύεις καθημερινά πολύ σκληρά. Να μην εφησυχάζεις ποτέ, να αποδεικνύεις σε κάθε παιχνίδι ότι είσαι η καλύτερη ομάδα. Και εμείς έχουμε πολλά να αποδείξουμε ακόμη τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο».

Κατέκτησες κύπελλο με την ΑΕΚ Αθηνών αλλά πρωτάθλημα δεν υπάρχει στο παλμαρέ σου. Λες να είναι η χρονιά σου φέτος;
«Είχα την τύχη να είναι μέλος της ΑΕΚ που κατέκτησε το κύπελλο το 2011 και έπαιξα στον τελικό. Ήταν ο πρώτος τίτλος μετά από εννιά χρόνια για την ομάδα κάτι που το έκανε ακόμα πιο σημαντικό. Γνωρίζω ότι και η Ανόρθωση έχει αρκετά χρόνια να πάρει τίτλο και θα ήταν ό,τι καλύτερο να πάρουμε το πρωτάθλημα. Θα ήθελα πολύ να στεφθώ πρωταθλητής».

Ο ΖΟΡΖΕ ΚΟΣΤΑ  ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ

Η άποψη που έχεις σχηματίσει για τον Ζόρζε Κόστα;
«Δεν τον ήξερα σαν προπονητή. Έχει έντονη προσωπικότητα λόγω της σπουδαίας καριέρας του ως ποδοσφαιριστής. Για μένα το πιο σημαντικό που βλέπω στη δουλειά του είναι ότι έχει δώσει ξεκάθαρο ρόλο στον κάθε ποδοσφαιριστή μέσα στο γήπεδο. Εξηγά στον κάθε ένα από εμάς τι θέλει να κάνουμε και είναι μεταδοτικός. Μπορεί να είναι λίγο καιρό στην Ανόρθωση όμως φαίνεται μέσα στο γήπεδο η φιλοσοφία του προπονητή και αυτό είναι σημαντικό.
Ο Ζόρζε Κόστα είναι σοβαρός, επαγγελματίας. Δεν είναι ο σκληρός άνθρωπος, έχει σωστή σχέση με τους παίκτες».

Πιστεύεις ότι έχεις πιθανότητες να κληθείς ξανά σύντομα στην Εθνική Ελλάδας;
«
Η Εθνική είναι κάτι που θέλει ο κάθε ποδοσφαιριστής Έχασα μια ολόκληρη χρονιά λόγω των όσων πέρασα στη Γερμανία. Μετά το EURO 2012 δεν έπαιξα ξανά με την Εθνική.
Είναι δύσκολη η θέση μου και το γνωρίζω.  Θέλω να κάνω μια γεμάτη χρονιά. Να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να ξέρω τουλάχιστον ότι από την πλευρά μου προσπάθησα. Αν δεν κληθώ να γνωρίζω ότι αυτό δεν έγινε επειδή έτσι έκρινε ο προπονητής και όχι επειδή ήμουν τραυματίας ή δεν έπαιζα στην ομάδα μου».

Ο Λίνεν, η ΑΕΚ  και ο γάμος…

Καλύτερος προπονητής που δούλεψες μαζί του;
«Ο πρώτος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο Έβαλντ Λίνεν στον Πανιώνιο. Βελτιώθηκα πάρα πολύ μαζί του. Το γεγονός ότι ένας προπονητής όπως ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πίστεψε στις δυνατότητες μου και με πήρε στην ΑΕΚ, επίσης σημαίνει πολλά για μένα.  Και από τον Χιμένεθ πήρα πράγματα».

Η άποψή σου για τη νέα αρχή που γίνεται στην ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη;
«Είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει εκεί που ανήκει σύντομα. Η δύναμη αυτής της ομάδας είναι ο κόσμος της, γι αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ποτέ. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή έχει τους κατάλληλους ανθρώπους σε όλα τα πόστα και θα επανέλθει δριμύτερη».

*Ο Γρηγόρης Μάκος (ο οποίος είναι γεννημένος στις 18 Ιανουαρίου του 1987) όπως μας ανέφερε βρίσκεται στην Κύπρο μαζί με τη σύντροφο του Αθηνά. Τον Δεκέμβριο μάλιστα θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και θα ενωθεί με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένη του.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ