Μάρκο Λέιτε: «Ο κόσμος επέστρεψε και πιστεύει πλέον στην ομάδα»

Δηλώσεις του βοηθού προπονητή της ομάδας μας Μάρκο Λέιτε σε Πορτογαλικά ΜΜΕ, φιλοξενεί η αθλητική ιστοσελίδα kerkida.net. Ας δούμε τι δήλωσε ο βοηθός του Ζόρζε Κόστα για την επιστροφή του στην Κύπρο για λογαριασμό της Ανόρθωσης. Τι περίμενε και τι βρήκε στο Βαρωσιώτικο Σωματείο:

«Είναι 19:00, μέρα Παρασκευή και το τηλέφωνο χτυπάει, μετά από δύο υπέροχες μέρες με την οικογένεια. “Φτιάξε βαλίτσες και αύριο το πρωί στις 7:00 πετάμε”, λέει το αφεντικό. “Πώς; Πού”, τον ρωτώ και μου λέει: “Για την Κύπρο” και το τηλέφωνο κλείνει. Πώς να το πω στη σύζυγό μου και στα παιδιά; Πάω και πάλι στην Κύπρο, όπου ήμουν και πέρυσι, αλλά τότε στην ΑΕΛ Λεμεσού. Ήταν σίγουρα μία από τις πιο δύσκολες και γεμάτες ένταση νύχτες που πέρασα.

Ήρθαμε στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λάρνακα. Μας υποδέχθηκε το μεγάλο αφεντικό στο αεροδρόμιο και ο υπεύθυνος για όλα τα θέματα της Ανόρθωσης. Περίεργο, σκέφτηκα. Κατά τη διάρκεια του σύντομου ταξιδιού κοίταζα τι τρέχει στην ομάδα, πώς είναι γενικότερα, τα οικονομικά του συλλόγου, την ποιότητα του κάθε παίκτη, την υποδομή, το μεγαλείο του συλλόγου, τη σημασία της ιστορίας του, την πίστη για την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν – ο κόσμος δεν πίστευε στην ομάδα.

Όπως και να ΄χει, μετά από μία άμεση και ειλικρινή περίληψη όλων όσων συνέβησαν και μετά από μία συζήτηση με το Ζόρζε, αντιληφθήκαμε ότι ο άνθρωπος με τον οποίο είχαμε άμεση επαφή ήταν ο υπεύθυνος για την ομάδα και ότι ακουγόταν μέχρι τότε ήταν διαφορετικά και όλοι είχαν λάθος.

Ο σύλλογος είναι πραγματικά σπουδαίος από όλες τις απόψεις. Οι ήχοι που βγάζει μοιάζουν με καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Ο μαέστρος έχει κάνει τις κινήσεις του και τίποτα δεν έχει αποτύχει.

Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη. Όλα είναι καλά και τα τεστ είναι μεθοδικά και συχνά. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για το πόστο του και κανένας δεν ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Είναι όλα φανταστικά και όλα έχουν μπει σε ένα δρόμο.

Η ομάδα ήταν διαφορετική και έμοιαζε να είναι εκτός ρυθμού, έχοντας όμως επιθυμία για να παίξει καλά.

Αρχικά, αυτή η ομάδα έπαιζε σε κανονικούς ρυθμούς και με λίγο πάθος. Πλέον, παίζει με απίστευτο πάθος και δυναμική και μέσα από τα παιχνίδια βελτιώνεται συνεχώς και είναι πιο οργανωμένη.

Ο κόσμος επέστρεψε και πιστεύει πλέον στην ομάδα»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ