«Μαχαιριά» η απόφαση για Στόιλοφ

Αρνητική για την ομάδα μας σύμφωνα με τις πληροφορίες του Anorthosis24 (δημοσιεύτηκαν νωρίτερα από tothemaonline) είναι η απόφαση στη νομική διαμάχη Στάνιμιρ ΣτόιλοφΤζάνκο Τζβετάνοφ εναντίον Ανόρθωσης. Αν και η απόφαση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα, έχουν διαρρεύσει ορισμένα σημεία της, που καταδεικνύουν ότι το Σωματείο μας θα επωμιστεί εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να αποζημιώσει το Βούλγαρο τεχνικό και το βοηθό του. Συγκεκριμένα, για τον Στόιλοφ θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα ποσό της τάξεως των 450 χιλιάδων ευρώ, ενώ για το Τζβετάνοφ άλλες 177 χιλιάδες!

Ο Στάνιμιρ Στόιλοφ που βρέθηκε στον πάγκο της Μεγάλης Κυρίας για περίπου εννέα μήνες (Ιανουάριο 2011 – Σεπτέμβριο 2011) είχε προλάβει να κερδίσει την υπό τον Κίκη Κωνσταντίνου οικουμενική διοίκηση, που του ανανέωσε πρόωρα τη συνεργασία στις 5 Απριλίου του 2011 δίχως να αναφέρει το ακριβές χρονικό διάστημα στο οποίο επεκτάθηκε το συμβόλαιο!

Η επίσημη ανακοίνωση συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η Ανόρθωση Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι έχει επέλθει συμφωνία για μακρόχρονη επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας μας κ. Στάμινιρ Στοΐλοφ και το βοηθό προπονητή κ. Τζάνκο Τζβετάνοφ. Η οικογένεια της Ανόρθωσης εύχεται στους προπονητές μας καλές επιτυχίες, τίτλους και νίκες.»

Τα πράγματα ωστόσο δεν κύλησαν όπως τα περιμέναμε. Τα πρώτα σύγνεφα εμφανίστηκαν ένα μήνα αργότερα όταν η Ανόρθωσις έμενε εκτός κυπέλλου στις 4 Μαΐου από τον Απόλλωνα, με ήττα μέσα στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

Ακολούθως, ο ευρωπαϊκός εφιάλτης έκανε και πάλι την εμφάνισή του το καλοκαίρι αφού η Ραποντίσκι μας πέταξε εκτός του Europa League και το γυαλί στις σχέσεις με το Βούλγαρο τεχνικό είχε πια ραγίσει οριστικά. Ο Στόιλοφ πήρε μια παράταση ζωής στον πάγκο της ομάδας, με τους νομικούς συμβούλους να μελετούν παράλληλα τους όρους του συμβολαίου του.

Η επομένη της ήττας με κακή εμφάνιση από την Ομόνοια περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, βρήκε το Σάββα Κάκο που εκτελούσε χρέη προέδρου – αφού ανέλαβε εν τω μεταξύ από τον Κίκη Κωνσταντίνου – να απομακρύνει από την τεχνική ηγεσία τον Στάνιμιρ Στόιλοφ. Μάλιστα, ο κ. Κάκος έκανε αναφορά σε αρκετές νομικές γνωματεύσεις πάνω σε ξεκάθαρο όρο του συμβολαίου που προνοούσε μονομερή διακοπή της συνεργασίας με εξόφληση μόνο των δεδουλευμένων!

Από πλευράς Ανόρθωσης η πληροφόρηση λέει ότι η απόφαση θα εφεσιβληθεί. Ωστόσο, η πείρα διδάσκει πως όταν μια απόφαση ληφθεί πρωτόδικα, δύσκολα αλλάζει στην πορεία στο εφετείο. Απλά θα… «κερδίσουμε» χρόνο για την καταβολή των οφειλομένων.

Είμαστε περίεργοι για άλλη μια φορά, ποιοι είναι αυτοί οι νομικοί που έδωσαν λανθασμένες συμβουλές στο Σωματείο, οι οποίες θα το ζημιώσουν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ποιός ήταν ο λόγος που ανανεώθηκε τόσο πρόωρα το συμβόλαιο του Στάνιμιρ Στόιλοφ για τέτοιο μεγάλο χρονικό διάστημα; Ποιές εξασφαλίσεις λάβαμε όταν τον απολύσαμε ότι δεν θα φτάναμε σήμερα εδώ; Ήταν αρκετές οι νομικές συμβουλές των ανθρώπων που πλειστάκις κατά το παρελθόν έπεσαν έξω;

Πότε επιτέλους κάποιος θα πληρώσει για τα τόσα και τόσα λάθη των τελευταίων χρόνων;

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ