Διερευνούν σκάνδαλο εκατομμυρίων για το Μάριο Λευκαρίτη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η Επιτροπής Ηθικής της FIFA διερευνά σκάνδαλο 32 εκατομμυρίων ευρώ, στο οποίο εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκή ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (UEFA) Μάριος Λευκαρίτης! Η υπόθεση αφορά σε αγορά γης της οικογένειας Λευκαρίτη στην Κύπρο από το Κατάρ, την στιγμή που ο αντιπρόεδρος της UEFA και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA καλούνταν να ψηφίσει την ανάθεση του Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ!

Ο υπεύθυνος των ερευνών, Αμερικανός Μάικολ Γκαρσία, θα διερευνήσει ανάμεσα σε άλλα την ύψους €32 εκ αγοραπωλησία που έλαβε χώρα το 2011, στα πλαίσια της έρευνας που διεξάγει σχετικά με διαφθορά στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η Daily Mail επικοινώνησε – όπως αναφέρει το δημοσίευμα – με το γραφείο του κ. Λευκαρίτη, ωστόσο ο ίδιος δεν μπορούσε να τοποθετηθεί, καθώς αναρρώνει από επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πρόσφατα.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα εδώ.

Ο Μάριος Λευκαρίτης τοποθετήθηκε στην ιστοσελίδα Ο Παρατηρητής, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους εναντίον του ισχυρισμούς. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Δεν έχω καμία διάθεση να αποδείξω πως δεν είμαι ελέφαντας. Για μένα η υπόθεση είναι απλή και ξεκάθαρη. Όλες οι επιχειρήσεις και δεν εξαιρείται και η δική μας, κάνουν ένα σωρό εμπορικές πράξεις. Όποιος θέλει μπορεί να πάει στον Φόρο Εισοδήματος και στο Κτηματολόγιο και να κάνει τον έλεγχό του. Δικαιούται. Καμία πράξη δεν είναι μυστική. Εκτός κι αν βέβαια υπάρχει προστατεύεται από κάποιο άρθρο του νόμου».

Σε ότι αφορά την ψήφο του, είπε: «Ούτε διαψεύδω, ούτε επιβεβαιώνω τα όσα λέγανε τότε οι Άγγλοι για την ψήφο μου. Είναι μυστική και είναι δική μου δουλειά τι κάνω πίσω από τα παραβάν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ