Ο Σιέλης θα δώσει λύσεις

Με ανυπομονησία περιμένουμε την επιστροφή του Βαλεντίνου Σιέλη στην ενεργό δράση. Ο Κύπριος διεθνής, που ήταν από τους μεγάλους άτυχους της περσινής περιόδου καθώς τραυματίστηκε στο παιχνίδι με την Αγία Νάπα στις 27 Φεβρουαρίου και έκτοτε βρίσκεται παροπλισμένος, φαντάζει παραπάνω από απαραίτητος αυτή την στιγμή για το αριστερό άκρο της άμυνας, ώστε να δώσει στο Ζόρζε Κόστα άλλη μια επιλογή για τη θέση.

Ο πάντα φιλότιμος Μάρκο Άντιτς είναι δεξί μπακ και όσο κι αν προσπαθεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε θέση τον εμπιστευτεί ο εκάστοτε προπονητής, από αριστερά δεν είναι μυστικό ότι αντιμετωπίζει προβλήματα. Τόσο στο παιχνίδι της προπερασμένης αγωνιστικής με τη Δόξα – απέναντι σε δυο αντιπάλους, ένα ανά ημίχρονο – όσο και στο ματς της Κυριακής, ο Μάρκο είχε στιγμές που πελαγοδρομούσε στο ένας εναντίον ενός.

Πέραν τούτου, ο Σέρβος έδειξε ότι μπορεί να δώσει λύσεις και στα κενά που παρουσιάζει η άμυνά μας στη θέση του κεντρικού μπακ. Ήδη, στο παιχνίδι της Κυριακής, ο κύριος Κόστα δοκίμασε για ένα εικοσάλεπτο το Μάκο στα μπακ, πλάι στο Ζόρζε. Είναι αργό δίδυμο ωστόσο, το οποίο πολύ πιθανόν να μην ανταποκριθεί σε παιχνίδια που η Κυρία θα θέλει να πιέσει ψηλά και να προσέχει τα νώτα της στις κόντρα επιθέσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου ο γρήγορος μπακ είναι απαραίτητος, ο Άντιτς θα ήταν μια ιδανική λύση, όπως έδειξε και στην πρεμιέρα με την Ομόνοια.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, η επάνοδος του Σιέλη – που ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί χρονικά από επίσημα χείλη – θα είναι καίριας σημασίας αφού λύνει τα χέρια του προπονητή, όχι μόνο γιατί ο Βαλεντίνος μπορεί να αγωνιστεί σε τρεις θέσεις – αριστερός ακραίος αμυντικός, κεντρικός αμυντικός, αμυντικός μέσος – αλλά και επειδή «απελευθερώνει» συμποδοσφαιριστές του και δημιουργούνται επιπλέον λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας και το κέντρο αυτής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ