Να τους σοβαρέψεις κύριε Κόστα

Αυτή η σοβαρότητα που υπήρχε στα παιγνίδια με Ομόνοια και Απόλλωνα, πήγε περίπατο στα δύο που ακολούθησαν με Αλκή και Δόξα. Και αν στο παιγνίδι του ΓΣΖ δεν αντιμετωπίσαμε κάποιο πρόβλημα, στο παιγνίδι της Κυριακής με την Δόξα η χαλαρότητα που δείξαμε στο πρώτο ημίχρονο μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη και προκλητική.

Όταν από το πρώτο λεπτό του αγώνα οι ποδοσφαιριστές μας πιστεύουν πως τους τρεις βαθμούς θα τους πάρουν οι φανέλες, τότε αυτά που είδαμε στα πρώτα 45 λεπτά ήταν αναμενόμενα. Ένα πρώτο ημίχρονο όπου μπορούσε να τελειώσει και 4 και 5-0 για την ομάδα της Δόξας με τις ευκαιρίες που βρήκε.

Μία ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό, δεν δικαιούται να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Να χάνω 2-0 αλλά να παλεύω το παιγνίδι, θα το δεχτεί ο κόσμος. Αυτή την απάθεια που είδαμε όμως στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορεί να τη δεχθεί. Τρεις από τους έξι βαθμούς που πήραμε στα ντέρμπι «χάθηκαν» λόγω της χθεσινής ήττας, και ομάδα που χάνει βαθμούς από τις θεωρητικά μικρές δύσκολα είναι πρωταθλήτρια στο τέλος της χρονιάς. Άλλωστε, πέρσι οι βαθμοί που στοίχησαν περισσότερο από όλους ήταν αυτοί που χάθηκαν με Σαλαμίνα και Άχνα.

Και εδώ είναι που ο Ζόρζε Κόστα θα κληθεί να «επαναφέρει» τους ποδοσφαιριστές του στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Αυτοί που δείχνουν απάθεια και χαλαρότητα να καθίσουν άμεσα στον πάγκο. Άλλωστε, κάποιοι που δεν αγωνίστηκαν ως βασικοί μέχρι σήμερα μας έδειξαν ότι δικαιούνται τις ευκαιρίες τους στους αρχικούς έντεκα.

Εκεί όμως που πρέπει άμεσα να αλλάξει κάτι ο Πορτογάλος προπονητής, είναι στην αμυντική συμπεριφορά. Μερικές φορές δεν είναι θέμα ικανότητας, αλλά θέμα σοβαρότητας. Για παράδειγμα το δεύτερο μας τέρμα χθες το δεχθήκαμε από ένα ανόητο φάουλ στο οποίο υπέπεσε ο Πάολο Ζόρζε. Κάτι που έκανε κατ’ εξακολούθηση και στη συνέχεια του αγώνα. Ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει μέχρι τον επόμενο αγώνα, να αλλάξει κατά πολύ την εικόνα της ομάδας και ιδιαίτερα στον τομέα της σοβαρότητας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ