Μην είμαστε αυτοκαταστροφικοί

Οι ήττες πονάνε και πληγώνουν. Πολύ περισσότερο όταν έρχονται εκεί που δεν το περιμένεις και όταν μάλιστα δεν έχεις κανένα στον οποίο να επιρρίψεις ευθύνες, πέραν του ίδιου σου του εαυτού: της απόδοσης, της πειθαρχίας, της σοβαρότητας που επιδεικνύεις.

Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, στο οποίο οι δυο νίκες στο ντέρμπι με την Ομόνοια και στο δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, μπορούν να γυρίσουν μπούμερανγκ. Όντας για τους πλείστους απρόσμενες, ανέβασαν κατακόρυφα τις προσδοκίες. Στα φουσκωμένα μας μυαλά, ξεκίνησαν τα σενάρια για 6×3 και ήδη είμαστε στην είσοδο του ΓΣΠ για το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ την 7η αγωνιστική. Άστε που κάποιοι προϋπολόγιζαν κι εκεί το τρίποντο βλέποντας τα χάλια των πρωτεουσιάνων!

Προσγείωση! Η Ανόρθωσις αυτή είναι. Όχι του χθεσινοβραδυνού αγώνα, ούτε μόνο των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών. Η Ανόρθωσις είναι η ομάδα από το φιλικό με τον Απόλλωνα, μέχρι το παιχνίδι με τη Δόξα: Μια ομάδα με τρομερές δυνατότητες, αλλά και κτυπητές αδυναμίες. Μπορεί να βρει την Ομόνοια σε άσχημη μέρα και να τη φιλοδωρήσει με τριάρα. Στο ρελαντί μπορεί να κερδίσει και τον Απόλλωνα παίζοντας μόνο ένα ημίχρονο. Το ίδιο εύκολα μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο να κάνει τα εύκολα δύσκολα. Έχει την ικανότητα να υποτιμήσει την Αλκή και να μην της στοιχίσει, αλλά πριν καν καλησπερίσει τη Δόξα να βρεθεί με δυο τέρματα στο τσουβάλι. Και φυσικά, μπορεί να βάλει κάποιας Γκέφλε τρία τεμάχια σε μια γιορτή και να καθίσει να φάει τέσσερα σ’ έναν εφιάλτη!

Ο Ζόρζε Κόστα προσπαθεί με το ρόστερ που έχει να κάνει σοβαρή δουλειά. Οι ανισορροπίες στις οποίες είχε κάνει αναφορά μόλις ήρθε, δεν έχουν αρθεί. Ο άνθρωπος δεν υποσχέθηκε τίποτα, παρά προσπάθεια για το καλύτερο. Κανείς δεν μιλά για τίτλους και πρωταθλήματα. Θέλουμε πάρα πολλή δουλειά για να εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας. Προείπαμε ότι οι νίκες στα ντέρμπι μπορεί να μας βγουν σε… κακό. Με την αντίστροφη λογική, μια ήττα από τη Δόξα στο σπίτι μας μπορεί να μας βγει σε καλό. Φτάνει να λειτουργήσουμε ως σοβαρή ομάδα στα δύσκολα. Αντί να είμαστε αυτοκαταστροφικοί, έτσι γι’ αλλαγή ας είμαστε εποικοδομητικοί!

Πλέον, αφού αναλυθούν τα αίτια της ήττας και αντλήσουμε τα διδάγματα που πρέπει, οφείλουμε να δούμε το επόμενο παιχνίδι που θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Την άλλη Κυριακή, η Ανόρθωσις ταξιδεύει στην Πάφο και ο στόχος θα είναι μόνο η νίκη. Να ενημερωθούν όμως οι ποδοσφαιριστές μας πως… το παιχνίδι αρχίζει στις 18:00!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ