Πέρσι ακίνδυνα, φέτος κίνδυνος – θάνατος

Μία αγωνιστική πτυχή όπου η Ανόρθωση παρουσιάζεται αρκετά δυνατή φέτος, είναι αυτή των στημένων φάσεων και συγκεκριμένα των επιθετικών τέτοιων φάσεων. Πέρσι πολύ λίγα ήταν τα τέρματα που πετύχαμε από στημένα, ενώ μέχρι τώρα αποδεικνύεται ένα πολύ ισχυρό επιθετικό όπλο. Από τα δέκα τέρματα που πετύχαμε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος, τα τρία προήλθαν από εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, χωρίς να λογαριάζουμε το τέρμα του Τζέισον Δημητρίου όπου πριν το σουτ του προηγήθηκε εκτέλεση κόρνερ.

Είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα να μπορεί να πετύχει τέρματα από έτσι φάσεις. Θα έρθουν οι αγώνες στους οποίους η ανάπτυξη μας δεν θα είναι καλή και θα δυσκολευτούμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Σε αυτά τα παιγνίδια, στημένες φάσεις είναι ικανές να μας δώσουν τέρματα και νίκες, και όπως φαίνεται σε αυτό τον τομέα γίνεται αρκετή δουλειά από τον Ζόρζε Κόστα. Φυσικά όταν έχεις στη διάθεσή σου και ένα ποδοσφαιριστή όπως τον Ρομπέρτο Κολαούτι που ξέρει να βρίσκεται στο σωστό σημείο στη σωστή ώρα, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα.

Εκεί που χρειαζόμαστε αρκετή δουλειά ακόμη, είναι στις στημένες φάσεις όπου αμυνόμαστε. Είναι η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας από πέρσι και χρειάζεται μεγάλος κόπος από όλους, προπονητή και ποδοσφαιριστές, ώστε να διορθωθεί η κατάσταση και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια στα μετόπισθεν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ