Τα παθήματα, μαθήματα

Το παιχνίδι με την Αλκή ανήκει πλέον στο παρελθόν, με το Ζόρζε Κόστα να έχει βγάλει χρήσιμα για τον ίδιο και την ομάδα συμπεράσματα. Εφαρμόζοντας το «εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι, είδε τους ποδοσφαιριστές του στη μεγάλη πλειοψηφία να υποτιμούν τις απαιτήσεις του αγώνα αλλά και τον αντίπαλο. Στην πορεία, και αφού δεν κατάφερε να τους συνεφέρει στην ανάπαυλα, με τις αλλαγές του διαφοροποίησε τη διάθεση της ομάδας και «κέρδισε» δυο ποδοσφαιριστές: τους Γκριγκαλασβίλι και Σουσιάν.

Είναι φανερό ότι το στραπάτσο του καλοκαιριού δεν εμπεδώθηκε ακόμα ως μάθημα και ο Πορτογάλος τεχνικός έχει δρόμο να διαβεί μέχρι να εφαρμόσει τη σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία που επιθυμεί. Μπορεί η βαθμολογική ψαλίδα να ανοίγει από παραδοσιακούς συνδιεκδικητές του τίτλου και να έχουμε βατό πρόγραμμα μπροστά μας, αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν είμαστε μόνοι στην κορυφή, ούτε έχουμε εξασφαλίσει ακόμα ότι τα κριτήρια Σεπτεμβρίου θα μας αφήσουν αλώβητους από βαθμολογικής άποψης.

Για τους λόγους αυτούς, επιβάλλεται τα προϋπολογισμένα τρία επόμενα τρίποντα να κατακτηθούν. Η σκέψη βέβαια πρέπει να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι με τη Δόξα. Μια ομάδα «πληγωμένη» από τον αγώνα με τον Ερμή, κάτι που την κάνει πολύ επικίνδυνη. Είναι γνωστό ότι οι Κατωκοπίτες δεν καταλαβαίνουν από έδρες, αφού γι’ αυτούς είτε εντός, είτε εκτός έδρας αγωνίζονται, το ίδιο τους κάνει από πλευράς κόσμου.

Εμείς, επιβάλλεται να εκμεταλλευτούμε τον κόσμο που για άλλη μια αγωνιστική αναμένεται να κατακλύσει το «Αντώνης Παπαδόπουλος», τόσο για να πάρουμε την αναγκαία οικονομική ανάσα, όσο και για να του προσφέρουμε πρώτιστα τη νίκη αλλά και κατά το δυνατόν καλό ποδόσφαιρο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ