Τι θέλουμε να δούμε αύριο

Μπορεί το αυριανό παιγνίδι να είναι από τα θεωρητικά εύκολα που έχουμε να δώσουμε, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μοχθήσουμε για να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Είναι θετικό το ότι από τα ενδότερα της ομάδας δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ίχνος υπεροψίας για τον αγώνα με την Αλκή, μαθαίνοντας σιγά σιγά από τα περσινά μας λάθη που μας στέρησαν το πρωτάθλημα.

Όσο αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αύριο περιμένουμε να δούμε μία Ανόρθωση βελτιωμένη σε κάποιους τομείς που δείξαμε πως αντιμετωπίζουμε προβλήματα. Με Ομόνοια και Απόλλωνα η Ανόρθωση παρουσιάστηκε χειρότερη στο δεύτερο ημίχρονο των αγώνων σε σχέση με το πρώτο και ιδιαίτερα στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα.

Φάνηκε να μένουμε γρήγορα από δυνάμεις καθώς όσο και με την Ομόνοια όσο και με τον Απόλλωνα, στο πρώτο ημίχρονο πιέσαμε αρκετά τους αντιπάλους μας και είχαμε αρκετά τρεξίματα με αποτέλεσμα στην επανάληψη να μείνουμε από δυνάμεις. Φυσικά σημαντικό ρόλο για αυτό έπαιξε και το γεγονός ότι μετά την Γκέφλε και μέχρι να έρθει ο Ζόρζε Κόστα, ουσιαστικά δεν έγινε σωστή προετοιμασία και τώρα «πληρώνουμε» για αυτό.

Είναι όμως πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ακόμη και έτσι καταφέραμε να πάρουμε δύο πολύ σημαντικές νίκες και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της ομάδας στα παιγνίδια που έρχονται. Αύριο λοιπόν με Αλκή στο ΓΣΖ αναμένουμε να δούμε μία Ανόρθωση όπου η κατανομή δυνάμεων θα είναι καλύτερη από ημίχρονο σε ημίχρονο, ώστε να μην μείνουμε από δυνάμεις στην επανάληψη.

Ιδιαίτερα όσο αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, δεν πιστεύουμε πως μία σοβαρή Ανόρθωση θα έχει πρόβλημα στο να κρατήσει την Αλκή μακριά από την περιοχή μας. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να υπάρχουν οι σωστές αλληλοκαλύψεις και οι γρήγορες επιστροφές από τους μεσοεπιθετικούς της ομάδας.

Θέλουμε να δούμε επίσης μία Ανόρθωση που θα έχει σε ολόκληρο το παιγνίδι την κατοχή της μπάλας και όχι ανά διαστήματα όπως στα πρώτα δύο παιγνίδια. Κατοχή που δεν θα είναι ανούσια όμως, αλλά η οποία θα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να βρεθούμε σε σημείο βολής.

Την ίδια ώρα, όταν βρούμε τις ευκαιρίες, θα πρέπει να έχουμε την κατάλληλη ψυχραιμία για να τελειώσουμε τις φάσεις με τέρμα. Όσο θα περνάει η ώρα και δεν έρχεται κάποιο τέρμα, τότε η πίεση θα βρίσκεται στην ομάδα μας και την ίδια ώρα η ομάδα της Λάρνακας θα «ξεθαρρεύει».

Φυσικά η ουσία του ποδοσφαίρου είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Όμως, αν η ομάδα συνδυάζει τις νίκες με καλές εμφανίσεις και βελτίωση από παιγνίδι σε παιγνίδι, τότε ο ενθουσιασμός και η ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο της ομάδας θα μεγαλώνει και τα οφέλη θα είναι πολύ περισσότερα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ