Οι τέσσερις…

Μπορεί στο μυαλό του Ζόρζε Κόστα να γίνονται πολλά σενάρια για τους έντεκα που θα παρατάξει την Κυριακή στο ΓΣΖ απέναντι στην Αλκή, αλλά η μόνη γραμμή στην οποία δεν αναμένεται να υπάρχουν αλλαγές είναι η αμυντική. Και αυτό γιατί πρώτος στόχος του Πορτογάλου προπονητή είναι να επέλθει η απαραίτητη ομοιογένεια στην άμυνα και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι τέσσερις που αγωνίστηκαν με τον Απόλλωνα, να πάρουν συνεχόμενα παιγνίδια στα πόδια τους.

Ζόρζε, Παβίσεβιτς, Δημητρίου και Άντιτς είναι οι τέσσερις θεωρητικά βασικοί για την αμυντική γραμμή. Οι δύο τελευταίοι αγωνίστηκαν ως βασικοί και στα δύο μέχρι τώρα παιγνίδια του πρωταθλήματος, ενώ οι πρώτοι δύο μόνο στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Τα τέσσερα παιγνίδια που ακολουθούν μέχρι το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ προσφέρονται ως ευκαιρία για να δέσει και να αποκτήσει ομοιογένεια η αμυντική μας γραμμή ώστε στο πολύ μεγάλο παιγνίδι του ΓΣΠ να έχουμε μία δεμένη τετράδα πίσω.

Οι επιλογές έτσι και αλλιώς για την άμυνα είναι περιορισμένες. Ο Γκάλαμαζ θα μπορεί να αγωνιστεί από την επόμενη αγωνιστική λόγω της τιμωρίας του πέρσι με το ΑΠΟΕΛ στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ ο Σιέλης θα χρειαστεί κάποιες εβδομάδες για να παρουσιαστεί έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Από εκεί και πέρα, είναι ο Γρηγόρης Μάκος ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας καθώς και ο Ανδρέας Αβραάμ στο αριστερό αμυντικό άκρο, μία θέση όμως που δεν του πηγαίνει καθόλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ