Το πρώτο βήμα της εξιλέωσης… Μαρκάρει!

Όταν ο Πάμπος Χριστοδούλου έκανε πέρσι τις γνωστές δηλώσεις περί ποδοσφαιριστών – τουριστών, οι σκέψεις του κόσμου πήγαν μεταξύ άλλων και στον Ισπανό μεσοεπιθετικό της ομάδας Τόνι Κάλβο. Η ποιότητα του Ισπανού είναι τεράστια, αλλά στην Ανόρθωση έδειξε μόνο σε μεμονωμένα παιγνίδια δείγματα της ποιότητας του και σε πολλά άλλα φάνηκε αδιάφορος. Η απομάκρυνση του από την Ανόρθωση από το καλοκαίρι δεν ξένισε κανένα από εμάς, όμως λίγες εβδομάδες αργότερα επέστρεψε στην ομάδα καθώς ούτε ο ίδιος βρήκε νέο προορισμό για την καριέρα του, ούτε εμείς βρήκαμε ποδοσφαιριστή να τον αντικαταστήσει στα φτερά της επίθεσης. Πήρε λοιπόν μία νέα ευκαιρία, όχι μόνο για τη σταδιοδρομία του στην Ανόρθωση αλλά για την καριέρα του γενικότερα, και καλείται να την αρπάξει από τα μαλλιά και να δείξει επιτέλους στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει.

Επιστρέφοντας στην Ανόρθωση, υπέγραψε ένα συμβόλαιο πολύ χαμηλότερο από το περσινό του, που ήταν και το ψηλότερο στην ομάδα. Ο ίδιος κατάλαβε ότι με τις εμφανίσεις του πέρσι δεν μπορούσε να παίρνει όχι μόνο τα ίδια χρήματα με πέρσι, αλλά ακόμη και ένα ποσό κοντά στο συμβόλαιο που είχε. Έχει όμως την ευκαιρία να αναγεννηθεί σαν ποδοσφαιριστής, να γίνει σημαντικό μέλος της φετινής Ανόρθωσης και το όνομα του να γίνει σύνθημα στα χείλη των οπαδών της ομάδας.

Ο Τόνι Κάλβο ακολούθησε κανονικά την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι αλλά σε ένα σημείο και μετά ήταν φανερό πως ήταν εκτός πλάνων Κασσιανού και διοίκησης. Η αποδέσμευσή του ήρθε λίγες ημέρες μετά την παραίτηση του τέως Προέδρου Σάββα Κάκου, ενώ μέχρι την επιστροφή του στο Αντώνης Παπαδόπουλος έχασε αρκετές εβδομάδες προπονήσεων, κάτι που φαίνεται και από την ετοιμότητα που δείχνει αυτή τη στιγμή. Θα χρειαστεί ακόμη λίγο διάστημα για να φθάσει στη φυσική κατάσταση των υπολοίπων (που για να λέμε την αλήθεια δεν είναι και στο ψηλότερο σημείο μετά και τον μήνα «απραξίας» μετά το στραπάτσο με την Γκέφλε).

Ο Ζόρζε Κόστα στον αγώνα της πρεμιέρας με την Ομόνοια, του έδωσε κάποια αγωνιστικά λεπτά ως αλλαγή. Με τον Απόλλωνα, τον έχρισε βασικό και από τα πόδια του προήλθε η ασσίστ στο πρώτο τέρμα της ομάδας. Μπορεί η απόδοση του να μην ήταν σε ψηλά επίπεδα, όμως μας εξέπληξε με κάτι άλλο. Τη διάθεσή του. Γύρναγε συνεχώς πίσω και βοηθούσε στα μαρκαρίσματα, τα πήγε καλά στα αμυντικά του καθήκοντα δείχνοντας μας κάτι που δεν είδαμε πέρσι.

Ο Ζόρζε Κόστα δείχνει να τον εμπιστεύεται , και στα πόδια του είναι να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του προπονητή του αλλά και του κόσμου της ομάδας. Για να δούμε λοιπόν αν η δεύτερη του «θητεία» στην ομάδα θα είναι πιο παραγωγική…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ