Ηγετική εμφάνιση ο «Χειρούργος»

Το χθεσινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα ήταν ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια του Ρουμάνου μέσου Νταν Αλέξα με την φανέλα της ομάδας μας, συνεχίζοντας απ’ εκεί που έμεινε στο ματς με την Ομόνοια.

Ο «χειρούργος», όπως τον αποκαλούν στην χώρα του, άλλαξε στολή και ντύθηκε βοηθός ορχήστρας πίσω από τον μαέστρο Γκονζάλο Γκαρσία, ο οποίος ήταν και χθες καλά κλεισμένος από τους αντιπάλους.

Η μετατόπιση του από τον προπονητή της ομάδας μας Ζόρζε Κόστα στην θέση του κεντρικού μέσου και όχι του ανασταλτικού μέσου όπως τον συνηθίσαμε, έδωσε την ευκαιρία στον Αλέξα να δώσει πολλά στον δημιουργικό τομέα. Κρατούσε την μπάλα, έδινε σωστές πάσες όταν η ομάδα αναπτυσσόταν αλλά ήταν και ο συνδετικός κρίκος μεταξύ άμυνας και επίθεσης.

Αυτό βοήθησε πολύ και τον Γρηγόρη Μάκο στο να επικεντρωθεί στα ανασταλτικά του καθήκοντα ενώ παράλληλα έδινε την ώθηση στην ομάδα να κατεβαίνει με ένα περισσότερο ποδοσφαιριστή στην επίθεση και συνάμα ένα ψηλό μέσο στην αντίπαλη εστία.

Σε κανένα σημείο δεν ξέχασε να θυμίσει για ποιο λόγο βρίσκεται βασικός στην εντεκάδα της Ανόρθωσης. Όπου χρειαζόταν βοήθειες ο έτερος παίκτης στον χώρο του κέντρου, ο Αλέξα ήταν εκεί και με τη δύναμη και το πάθος που τον διακρίνει εξουδετέρωνε επιθέσεις του αντιπάλου εν τη γενέσει τους.

eukairia alexa

Μοναδικό μελανό σημείο της χθεσινής αψεγάδιαστης παρουσίας του Αλέξα ήταν η σπουδαία ευκαιρία που έχασε στο 15ο λεπτό, όταν ο Γκονζάλο Γκαρσία αφού πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του έσκαψε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα Βάλε με στόχο το κεφάλι του Αλέξα. Όμως, το κακό τάιμινγκ του Ρουμάνου στέρησε από την ομάδα μας ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Εν κατακλείδι, αυτό που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κόσμο της ομάδας είναι το γεγονός ότι ο Νταν Αλέξα δείχνει ότι θα είναι εκ των πρωταγωνιστών στην φετινή πορεία. Παρέα με τους Βαλβέρδε, Άντιτς, Παβίσεβιτς, Δημητρίου, Μάκο, Γκαρσία, Φοφανά και Κολαούτι και τα άλλα παιδιά που συνεχώς ανεβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ