Το ραβδί του… ΠορτοΜάΓου!

Αυτό που έχει καταφέρει ο Ζόρζε Κόστα στις πρώτες δυο αγωνιστικές, είναι πραγματικά απίστευτο! Σίγουρα δεν σπεύδουμε να θριαμβολογήσουμε ενθουσιαζόμενοι, αλλά οφείλουμε να αναγνωρίσουμε όλοι ότι ο Πορτογάλος έχει κάνει σοβαρή και μεθοδική δουλειά στο Αντώνης Παπαδόπουλος, από τη μέρα που πάτησε το πόδι του.

Πήρε μια ομάδα που μόνο… ομάδα δεν ήταν, με σμπαραλιασμένη ψυχολογία και ποδοσφαιριστές απείθαρχους εντός και εκτός γηπέδων. Σε λιγότερο 15 μέρες μας είχε παρουσιάσει ένα αξιόμαχο και παθιασμένο σύνολο στην πρεμιέρα ενώ χθες, δυο βδομάδες αργότερα, απέδειξε ότι το παιχνίδι με την Ομόνοια δεν ήταν θέμα συγκυριών.

Προφανώς η Ανόρθωσις έχει ακόμα πολλή δρόμο να διανύσει, σε διάφορα επίπεδα. Το πρώτο που δείξαμε ήταν το «θέμα» φυσικής κατάστασης, αφού μετά το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο που «τρέξαμε» τον Απόλλωνα φάνηκε να ξεμένουμε από δυνάμεις. Επιπλέον, υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμα ενταχθεί στην ομάδα, αλλά ο Ζόρζε Κόστα δείχνει ότι θα τους έχει έτοιμους όταν τους χρειαστεί. Τέλος, αρκετά απομένουν να γίνουν και σε επίπεδο τακτικής, με την Κυρία ωστόσο να βγάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι περισσότερα πράγματα.

Το πιο σημαντικό απ’ όλα, είναι πως η Ανόρθωσις αποπνέει υγεία στον αγωνιστικό χώρο. Δείχνει να ξέρει που βρίσκεται και τι ζητά, οι ποδοσφαιριστές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ενώ συνδυάζονται και σχετικά καλά. Βγαίνει το πάθος και η θέληση για τη νίκη, με την ταυτόχρονη εφαρμογή των οδηγιών του τεχνικού. Στο χέρι μας είναι να κτίσουμε σ’ αυτές τις δυο νίκες και να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά με περισσότερη ηρεμία πλέον και την εμπιστοσύνη και το σεβασμό που ο κ. Κόστα κατάφερε να κερδίσει με το σπαθί του, στις πρώτες αγωνιστικές…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ