Η σκακιέρα του Ζόρζε

Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα πλησιάζει και ο Ζόρζε Κόστα κάνει τις πρώτες σκέψεις του για το παιγνίδι της δεύτερης αγωνιστικής στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ένα παιγνίδι εξίσου αν όχι πιο δύσκολο από αυτό της πρεμιέρας, όπου νέα νίκη μας θα δώσει σημαντικό ψυχολογικό ντοπάρισμα για τη συνέχεια. Μέχρι την Κυριακή υπάρχει ακόμη καιρός, αλλά θα αποτυπώσουμε τις πρώτες μας σκέψεις για το επερχόμενο παιγνίδι.

Ο Πορτογάλος προπονητής έριξε και αναμένεται να ρίξει μεγάλο βάρος στα πλάνα του, εκεί που πονάμε περισσότερο, δηλαδή στον ανασταλτικό τομέα. Την πρώτη αγωνιστική, με τις πολλές απουσίες ο Ζόρζε Κόστα παρέταξε αμυντική γραμμή ανάγκης, καθώς στο κέντρο της άμυνας είχαμε ένα αμυντικό χαφ και ένα ακραίο μπακ, ενώ δεξιά πήρε το βάπτισμα του πυρός ο Τζέισον Δημητρίου που προερχόταν από σοβαρό τραυματισμό και κανείς δεν ανέμενε να μπει αμέσως στα βαθιά. Ακόμη και έτσι, το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίσαμε στο αριστερό άκρο της άμυνας όπου βρισκόταν ο Ανδρέας Αβραάμ. Ο Απόλλωνας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, βασίζεται περισσότερο στα άκρα του. Για αυτό μάλιστα προχώρησε στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου στην απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στον άξονα, για να εξισορροπήσει το παιγνίδι του. Πάλι όμως, την Κυριακή αναμένεται να αναλώσει τις περισσότερες επιθέσεις από τα άκρα, και ο Πορτογάλος προπονητής θα πρέπει να βρει τις λύσεις για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα εκεί. Η πρώτη σκέψη όλων στο μυαλό μας είναι να μετατοπιστεί εκεί ο Άντιτς καθώς Ζόρζε και Παβίσεβιτς θα είναι έτοιμοι. Μένει να δούμε αν θα προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο Κόστα ή αν έχει κάτι άλλο στο μυαλό του.

Την ίδια ώρα, θα πρέπει και εμείς να εκμεταλλευτούμε τον άξονα. Ο Γκαρσία στο παιγνίδι με την Ομόνοια ήταν καλά κλεισμένος και δεν μπήκε στο πνεύμα του παιγνιδιού, με τους Αλέξα και Οχαγιόν να αναλαμβάνουν την οργάνωση του παιγνιδιού. Ο Πορτογάλος θα σκέφτεται στο μυαλό του τον τρόπο να «απελευθερώσει» τον Γκαρσία έτσι ώστε η ομάδα μας να γίνει ακόμη πιο επικίνδυνη. Μάλιστα, επειδή ο Πορτογάλος αρέσκεται στο να χρησιμοποιεί επιθετικά σχήματα, ακόμη και στα παιγνίδια ντέρμπι, δεν θα ήταν παράξενο να δούμε στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον Σότα Γκριγκαλασβίλι ο οποίος παρουσιάζεται πολύ ανεβασμένος και μπορεί να δώσει περισσότερο επιθετικότητα στην ομάδα μας από τον άξονα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ο Γκαρσία κλειστεί και πάλι καλά από τους αντίπαλους. Φυσικά, ο Πορτογάλος προπονητής πήρε μία ομάδα σε εικόνα αποσύνθεσης, και για τα πρώτα παιγνίδια τουλάχιστον ίσως προτιμήσει μία πιο «σφικτή» εντεκάδα.

Αυτό που μας έλειπε σε κάποιο βαθμό στο παιγνίδι με την Ομόνοια, ήταν το κράτημα μπάλας. Επειδή το παιγνίδι ήταν ανοιχτό και από τις δύο ομάδες, καταφέρναμε να εκδηλώσουμε γρήγορες επιθέσεις και να δημιουργούμε κινδύνους. Εκείνο που δεν καταφέραμε στο βαθμό που έπρεπε, ήταν να κρατήσουμε τη μπάλα στην κατοχή μας όταν έπεφτε ο ρυθμός και να κοντρολάρουμε το ρυθμό του παιγνιδιού. Ο Απόλλωνας έχει πολύ καλούς μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές, και όσο λιγότερο κρατούν τη μπάλα στα πόδια τους, τόσο το καλύτερο για εμάς. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να ελέγχουμε το ρυθμό του παιγνιδιού καθώς και το κράτημα της μπάλας. Εδώ είναι που θα πρέπει να βρει κάποιες λύσεις ο Ζόρζε Κόστα, ο οποίος κάθε μέρα που περνά μαθαίνει ολοένα και περισσότερο την ομάδα και δουλεύει προς τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ