Η σημασία και η αναγκαιότητα της νίκης, μέρος δεύτερο

Δύο ημέρες πριν το παιγνίδι με την Ομόνοια για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, σε άρθρο μας είχαμε κάνει λόγο για τη σημασία που θα είχε μία ενδεχόμενη νίκη, πέραν των τριών βαθμών. Μόλις στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, έρχεται νέο ντέρμπι, αλλά και πάλι η ουσία είναι ότι ενδεχόμενη νίκη έχει μεγαλύτερη σημασία από απλά τους τρεις βαθμούς.

Πριν το παιγνίδι με την Ομόνοια, είχαμε πει πως σε ένα παιγνίδι ντέρμπι, νικητής είναι αυτός που το θέλει περισσότερο. Δεν έχει τόση μεγάλη σημασία η αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων σε ένα ντέρμπι. Αυτό που μετρά είναι η ομάδα σου να μπει στο γήπεδο λες και δεν υπάρχει αύριο, λες και είναι ένα παιγνίδι τελικός.

Η Ομόνοια είχε έρθει στο Αντώνης Παπαδόπουλος αγωνιστικά σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Και ο Απόλλωνας είναι αγωνιστικά σε καλύτερη κατάσταση από εμάς είναι η αλήθεια. Αλλά όπως και στο παιγνίδι με την Ομόνοια, έτσι και με την ομάδα της Λεμεσού αν έχουμε το ίδιο πάθος τότε θα υπερνικήσουμε τα όποια αγωνιστικά προβλήματα έχουμε.

Με τη νίκη στην πρώτη αγωνιστική, το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλύτερο. Όχι μόνο στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο, ο οποίος χάρηκε για πρώτη φορά μετά τις αποτυχίες των τελευταίων μηνών. Η νίκη με την Ομόνοια, θα φέρει πολύ περισσότερο κόσμο στο Αντώνης Παπαδόπουλος την ερχόμενη Κυριακή. Μπορεί να φανταστεί κανείς λοιπόν τι σημαίνει να κάνουμε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη σε ντέρμπι, για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Είχαμε πει πως οι δύο αυτοί αγώνες δεν θα κρίνουν το πρωτάθλημα, αλλά θα θέσουν κάποιες βάσεις. Με δύο νίκες λοιπόν, δείχνεις πως η Ανόρθωση είναι εδώ, παρά τα προβλήματά της. Φέρνεις τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, ενώ η ψυχολογία θα βρεθεί στο ψηλότερο δυνατό σημείο της, με τα σημερινά δεδομένα. Δεν είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, είναι όλα αυτά που περιγράφουμε. Για αυτό, την ερχόμενη Κυριακή θέλουμε να δούμε ξανά τους παίχτες της ομάδας να «μασάνε» σίδερα, να παίζουν ορθόδοξο ποδόσφαιρο, και να μας δώσουν ξανά το λόγο για να χαρούμε.

Πρέπει όμως και πάλι να είμαστε προσγειωμένοι. Χωρίς μεγάλα λόγια. Ας μας «υποτιμήσουν» και πάλι. Ας έρθουν στο Αντώνης Παπαδόπουλος με τα ίδια μυαλά που ήρθαν οι Ομονοιάτες. Και έτσι θα γίνει όπως δείχνουν τα πράγματα. Εμείς προσγειωμένα, ήρεμα, και τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ