Οι έξτρα λύσεις που χρειάζονταν

Θετική μας βγήκε η σημερινή κλήρωση για τα δύο ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής, καθώς το Ανόρθωση – Απόλλωνας μεταφέρθηκε από Σάββατο σε Κυριακή, κάτι που μας δίνει τις επιπλέον λύσεις που χρειαζόμασταν. Με τον τραυματισμό του Οκκά, οι απουσίες Οχαγιόν και Μπεν Σουσιάν λόγω Γιομ Κιπούρ θα ήταν ακόμη πιο σημαντικές καθώς οι λύσεις για κάποιες θέσεις μειώνονταν σημαντικά για τον Ζόρζε Κόστα.

Με τον Τόνι Κάλβο να είναι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης, οι μόνοι ακραίοι επιθετικοί που βρίσκονται σε καλό επίπεδο από φυσικής κατάστασης και που θα μπορούσαν να αγωνιστούν αν το παιγνίδι έμενε Σάββατο, ήταν οι Φοφανά και Αβραάμ, και με τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζουμε δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν θα μπορούσαμε να παρατάξουμε μία τετράδα στην άμυνα χωρίς τον Ανδρέα Αβραάμ στο αριστερό αμυντικό άκρο.

Τώρα, ο Ζόρζε Κόστα μπορεί να διατηρήσει τον Φοφανά αριστερά και δεξιά να αγωνιστεί ο Μπεν Σουσιάν, ίσως ακόμη και ο Οχαγιόν αν ο Πορτογάλος θέλει να παρατάξει μία πιο «σφικτή» ομάδα. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Ανόρθωση έχει τις δύο επιπλέον λύσεις και ο Πορτογάλος προπονητής μπορεί να είναι πιο άνετος πλέον γνωρίζοντας ότι έχει περισσότερους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του.

Το άλλο θετικό για τον Ζόρζε Κόστα, είναι που βλέπει τον Σότα Γκριγκαλασβίλι να είναι αρκετά ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα. Ο Γεωργιανός μέσος μπορεί ακόμη και να κληθεί να αγωνιστεί ως βασικός στο παιγνίδι με τον Απόλλωνα. Όπως είπε και ο Ρομπέρτο Κολαούτι στη συνέντευξη που έδωσε στην «Καθημερινή», στο παιγνίδι με την Ομόνοια δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε μπάλα όσο θα θέλαμε, με τον Γεωργιανό να μπορεί να δώσει τις λύσεις στο κράτημα της μπάλας και στο μοίρασμα παιγνιδιού, παίρνοντας θέση πίσω από τον Γκονζάλο Γκαρσία.

Επίσης, έτοιμος αναμένεται να είναι και ο Σάβο Παβίσεβιτς, ο οποίος είναι και ο ταχύτερος από τους κεντρικούς αμυντικούς που υπάρχουν στο ρόστερ. Ο Απόλλωνας είναι μία γρήγορη ομάδα και η ομάδα έχει ανάγκη τους γρήγορους αμυντικούς που υπάρχουν στο ρόστερ της. Βλέπουμε λοιπόν πως ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει περισσότερες λύσεις από ότι είχε στο παιγνίδι με την Ομόνοια, και καλείται να καταστρώσει τα σχέδιά του για να φέρει τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ