Πανέτοιμος για εντεκάδα και κάποια ερωτήματα…

Στο σημερινό φιλικό απέναντι στον Ερμή, ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε και αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για πολλούς, ήταν ο Γεωργιανός Σότα Γκριγκαλασβίλι. Ο Γεωργιανός που το προηγούμενο διάστημα ήταν μεταξύ… εξέδρας και αποδέσμευσής του, σήμερα έδειξε πως η ομάδα μπορεί να βρήκε στο πρόσωπό του ένα πολύ καλό ποδοσφαιριστή από εκεί που δεν το περίμενε (ή που δεν το περίμεναν κάποιοι άλλοι).

Ο Γεωργιανός έδειξε ότι σιγά σιγά βρίσκει τη θέση του στην ομάδα και νιώθει πιο σημαντικός και ο ίδιος για την ομάδα.  Όπως αναφέραμε αρκετές φορές, η περίπτωση του Σότα είχε την ιδιαιτερότητά της, καθώς δεν μιλά Αγγλικά και δυσκολευόταν να συνεννοηθεί με τους υπόλοιπους, ενώ δεν είχε και την καλύτερη στήριξη επί αυτού, με τα πράγματα αυτή τη στιγμή όπως φαίνεται να είναι καλύτερα.

Ο Γκριγκαλασβίλι στο φιλικό με τον Ερμή αγωνίστηκε στη θέση του επιτελικού μέσου, με τους Αλέξα και Μάκο να είναι πιο πίσω του. Ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και από το πόδια του προήλθαν οι περισσότερες μας φάσεις, πέτυχε και ένα καταπληκτικό τέρμα, ενώ βοηθούσε αρκετά και στα μαρκαρίσματα. Η κανονική θέση του Σότα είναι όμως η θέση οκτώ, πίσω δηλαδή από τον επιτελικό χαφ και μπροστά από τον αμυντικό.

Με τον Γκαρσία στην εντεκάδα να έχει «καπαρωμένη» τη θέση του επιτελικού χαφ, ο Σότα αναμένεται να κληθεί στα επόμενα παιγνίδια να αγωνιστεί στη μία από τις άλλες δύο θέσεις στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να χάνουμε κάπως στο θέμα αμυντικών καθηκόντων αφού θα πάρει μία θέση εκ των Αλέξα και Μάκο, κερδίζουμε πολλά όμως στην ανάπτυξη και στο κράτημα μπάλας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που ο Γκαρσία μπορεί να είναι εκτός πνεύματος του παιγνιδιού.

Τα ερωτήματα όσο αφορά την περίπτωση του Σότα Γκριγκαλασβίλι, είναι γιατί για μεγάλο διάστημα αφήσαμε τον ποδοσφαιριστή μόνο του, ένα ποδοσφαιριστή που δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει;  Στην κατάσταση που είμαστε, δεν μπορούμε να δαπανούμε σημαντικά ποσά για μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών, και την ίδια ώρα αυτούς τους ποδοσφαιριστές να τους ξεγράφουμε χωρίς καν να έχουμε κάποια εικόνα για αυτούς…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ