Τι αλλάζει στο καταστατικό

Ως γνωστόν, αύριο στις 18:00 το απόγευμα θα διεξαχθεί η Έκτακτη Γενική και Καταστατική Συνέλευση του Σωματείου, στην οποία αφ’ ενός ο κ. Αχιλλέας Νικολάου θα παρουσιάσει την πλήρη συνδυασμό του, αφετέρου θα τεθούν προς έγκριση αλλαγές στο Καταστατικό του Σωματείου, το οποίο είναι σε ισχύ από το 2011. Τι αφορούν αυτές οι αλλαγές όμως;

Η πιο σημαντική τροποποίηση, είναι η θεσμοθέτηση μιας Ελεγκτικής Επιτροπής. Πρόκειται για εισηγήσεις δύο μελών (ανεξάρτητα μεταξύ τους) που έγιναν στη Συνέλευση της 13ης του Αυγούστου: των κ.κ. Αδάμου Μοντάνιου, τέως Αντιπροέδρου και Μάμα Πατέρα, πρώην μέλους Δ.Σ.

Πιο συγκεκριμένα, θα καταρτιστεί μια επιτροπή από ανεξάρτητους ελεγκτές και λογιστές – μέλη του Σωματείου – οι οποίοι δεν θα βρίσκονται στο διοικητικό συμβούλιο και σε τακτά χρονικά διαστήματα – για παράδειγμα κάθε τριμηνία – θα ελέγχουν τα βιβλία και τους λογαριασμούς.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα αποφευχθεί το φαινόμενο να εγκρίνουμε ένα προϋπολογισμό στην αρχή της περιόδου και στην πορεία ο εκάστοτε πρόεδρος αυθαίρετα να τινάζει την μπάνκα στον αέρα και να μας φέρνει προ τετελεσμένων στο τέλος της χρονιάς, με τεράστια ελλείμματα που βυθίζουν ακόμα περισσότερο στα χρέη το Σωματείο.

Επιπλέον, η συγκεκριμένη επιτροπή θα παρακολουθεί το χρέος του Σωματείου και θα έχει την υποχρέωση να παρουσιάζει στα μέλη την πραγματική εικόνα για τις οφειλές του Συλλόγου, ώστε να εξαφανιστούν οι μαύρες τρύπες που παρατηρούνται από καιρού εις καιρόν, με άλλες διοικήσεις να αποκρύβουν τα πραγματικά χρέη και άλλες να τα παραφουσκώνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ