2-0 σε πολεμικό κλίμα! (φωτογραφίες)

Στις 21 Οκτωβρίου του 2012, Ανόρθωση και Ομόνοια διασταύρωναν για πρώτη φορά τα ξίφη τους, από τους έξι συνολικά αγώνες που έδωσαν μεταξύ τους κατά την περσινή χρονιά για την έκτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα μας μία εβδομάδα προηγουμένως, είχε επικρατήσει με 2-0 επί του Απόλλωνα στο Τσίρειο και είχε «πατήσει» κορυφή, μετά την ισοπαλία ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας την ίδια αγωνιστική. Η ψυχολογία όλων στο στρατόπεδο της ομάδας ήταν στα ύψη, και σε ένα γεμάτο Αντώνης Παπαδόπουλος, η Ανόρθωση του Λέβι υποδεχόταν την Ομόνοια του Σαβέφσκι. Το παιγνίδι σημαδεύτηκε από τη δολοφονική απόπειρα των οπαδών της Ομόνοιας εις βάρος ποδοσφαιριστών και μελών της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας, με το ρίξιμο κροτίδων. Κάνουμε μία μικρή αναδρομή λοιπόν για το συγκεκριμένο παιγνίδι, εν όψει και του Σαββατιάτικου παιγνιδιού μας με την Ομόνοια για την πρεμιέρα του Παγκύπριου πρωταθλήματος.

Η σύνθεση

Δύο αλλαγές είχε η ομάδα μας σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στην Λεμεσό, όταν και αντιμετώπισε τον Απόλλωνα στη νίκη μας με 2-0. Ο Κόλιν πήρε την θέση του Άντιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ ο Ρονκάτο πήρε την θέση του Κάλβο στο δεξί άκρο της επίθεσης. Κατά τα άλλα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βαλβέρδε, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ζόρζε και Ίλιτς, αριστερά ο Σιέλης και αμυντικά χαφ οι Σκοπελίτης – Αλέξα. Μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού χαφ βρέθηκε ο Σπαντάτσιο, στο αριστερό άκρο ο Λαβόρδε και στην κορυφή ο Ρέζεκ.

Πρώτο ημίχρονο

Το πρώτο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την ομάδα μας, καθώς μετά από κάθετη πάσα του Σπαντάτσιο, ο Λαβόρδε κέρδισε το πέναλτι. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Σπαντάτσιο, ο οποίος δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ για την ομάδα μας. Η συνέχεια όμως δεν ήταν η ιδανικότερη, καθώς δύο παιδικά λάθη στην άμυνα μας έφεραν δύο τετ α τετ για την Ομόνοια, με τους ποδοσφαιριστές της να αστοχούν από εξαιρετικά πλεονεκτικές θέσεις. Στο έβδομο λεπτό του παιγνιδιού ο Ζόρζε λόγω τραυματισμού βγήκε από το παιγνίδι και την θέση του πήρε ο Άντις, πηγαίνοντας στο δεξί άκρο με τον Κόλιν να επανέρχεται στο κέντρο της άμυνας. Στην συνέχεια ισοζυγίσαμε το παιγνίδι, και είχαμε δύο εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Λαβόρδε για να διπλασιάσουμε τα τέρματα μας, κάτι το οποίο δεν έγινε. Η ομάδα μας ισοζύγισε ακόμη περισσότερο το παιγνίδι, χωρίς να σημειώνονται άλλες μεγάλες φάσεις και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 1-0 για την ομάδα μας.

Δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν Τράττο να κάνει το δικό του σόου στον αγωνιστικό χώρο, καθώς η σφυρίχτρα του σταμάτησε να σφυρίζει Ανόρθωση. Το παιγνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Ομόνοια να βρίσκει δύο ευκαιρίες και τον Βαλβέρδε να δηλώνει παρών εκεί που χρειαζόταν. Στο 70′ όμως ήρθε ο Τράττος να αποβάλει τον Ίλιτς, στον οποίο έγινε καθαρό επιθετικό φάουλ πριν βρει την μπάλα με το χέρι, με τον διαιτητή να μην χάνει την ευκαιρία να αποβάλει τον Σλοβένο αμυντικό μας. Κάπου εκεί ήρθαν οι δολοφονικές ενέργειες των οπαδών της Ομόνοιας, οι οποίοι έριξαν κροτίδα στον Λαβόρδε, και ενώ βρισκόταν στο έδαφος του έριξαν ακόμα μία, θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο. Μάλιστα, με την δεύτερη κροτίδα τραυματίστηκαν και ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας (ο δικός μας πλέον Παβίσεβιτς) καθώς και μέλη του τιμ της Ανόρθωσης. Ο Τράττος δεν διέκοψε το παιγνίδι παρότι κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές…

Με την επανέναρξη του παιγνιδιού μετά την διακοπή, η Ανόρθωση ακόμη και με δέκα ήταν καλύτερη από την Ομόνοια, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, και μπορούσε να σκότωνε πιο γρήγορα το παιγνίδι αν οι ποδοσφαιριστές μας ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Προηγήθηκε ένα μακρινό σουτ της Ομόνοιας με τον Σοάρες, με τη μπάλα να καταλήγει ευτυχώς στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας μας. Και ενώ το παιγνίδι πήγαινε προς το τέλος του, ο Ρέζεκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Μετά από ασίστ του Λαμπάν, ο Τσέχος από κοντά με το αριστερό του έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στα αντίπαλα δίχτυα και να διαμορφώσει το τελικό 2-0.

Το φωτορεπορτάζ του αγώνα

[nggallery id=6]

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ