Αλλάζουνε τα πλάνα του;

Ο Ζόρζε Κόστα, είναι καλά γνωστό πως δεν είναι σαν τους άλλους… Πορτογάλους. Δεν του αρέσει το αμυντικό παιχνίδι – παρόλο που ο ίδιος ήταν αμυντικός – αλλά θέλει η ομάδα του να παίζει ωραίο, ελκυστικό ποδόσφαιρο, να κρατά την μπάλα αρκετά και να πιέζει διαρκώς τον αντίπαλο, στο απέναντι μισό. Αυτό άλλωστε μας έδειξε και πέρσι με την ΑΕΛ, αυτό μας δήλωσε και κατά την δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσίασής του.

Πιθανόν όμως στα παιχνίδια που έρχονται και ιδιαίτερα μεθαύριο, να κάνει… εκπτώσεις στη φιλοσοφία του. Με μια άμυνα που επανειλημμένα δεν κατάφερε να ανταποκριθεί σε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια, με τον Γκάλαμαζ τιμωρημένο, τον Παβίσεβιτς να μην έχει ακόμα προπονηθεί σε πλήρη ρυθμό και χωρίς καθαρόαιμο αριστερό μπακ, σίγουρα ο Πορτογάλος θα προβληματίζεται.

Είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο, να χαλιναγωγήσει το πάθος του για επιθετικό ποδόσφαιρο. Να κρατήσει πιο μαζεμένη την ομάδα, με τις γραμμές κοντά η μια στην άλλη, ώστε να ενισχύσει τη μεσοαμυντική μας λειτουργία. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι το ατού του αντιπάλου είναι η κόντρα επίθεση και ιδιαίτερα τα άκρα, εκεί όπου χωλαίνουμε περισσότερο.

Σε καμιά περίπτωση δεν λέμε ότι θα φοβηθεί το ματς ο κ. Κόστα! Ίσως όμως προτιμήσει να εξασφαλίσει πρώτα το μηδέν παθητικό και μετά να κοιτάξει πως θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ μπροστά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ