Προβληματίζει αρκετά η αμυντική συμπεριφορά

Η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας στο χθεσινό φιλικό απέναντι στην Ένωση, προβλημάτισε ακόμα μία φορά, μόλις μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος όπου αντιμετωπίζουμε την Ομόνοια. Δυστυχώς, τα λάθη του καλοκαιριού δεν μπορούν να διορθωθούν σε δύο εβδομάδες, και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους για να τα ελαχιστοποιήσουμε τουλάχιστον για τις πρώτες αγωνιστικές, μέχρι ο Ζόρζε Κόστα να έχει αρκετό χρόνο μπροστά του για να εμπεδώσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα.

Αυτό που προβλημάτισε ιδιαίτερα χθες, είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία κάνουμε το λάθος μεσοαμυντικά. Οι ποδοσφαιριστές μας δεν έχουν καθαρό μυαλό, και τα αβίαστα λάθη είναι συνεχόμενα. Για παράδειγμα, δεν γίνεται ο τερματοφύλακας να επιχειρεί πάσα στον κεντρικό αμυντικό ο οποίος είναι μαρκαρισμένος από δύο αντιπάλους, πράγμα που είδαμε χθες. Ή ο κεντρικός αμυντικός να επιχειρεί πάσα – λόμπα (!) μπροστά από την επανορθωτική σου.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτό είναι λόγω της κακής ψυχολογίας των ποδοσφαιριστών ή κάτι άλλο, αλλά μέχρι το επόμενο Σάββατο πρέπει να αλλάξουν πολλά αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Ναι μεν είναι ένα ντέρμπι που όλα μπορούν να συμβούν, αλλά η Ομόνοια έχει τους ποδοσφαιριστές για να τιμωρήσει τα παιδικά λάθη που κάνουμε στην άμυνά μας και να αρχίσουμε έτσι με το αριστερό τη φετινή χρονιά. Ο Ζόρζε Κόστα έχει αρκετή δουλειά μπροστά του μέχρι το Σάββατο για να παρουσιάσει μία Ανόρθωση η οποία θα είναι πιο συγκεντρωμένη από ότι είναι αυτή τη στιγμή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ