Με ένα τρόπο παίρνουμε λεφτά: μετρητά!

Στα τόσα χρόνια που παρακολουθούμε όλες τις διοικήσεις να προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο – ανώνυμο και επώνυμο – να συνεισφέρει οικονομικά, βλέπουμε λίγο πολύ τα ίδια μέτρα. Λογικό άλλωστε, δεν πρόκειται κάποιος να ανακαλύψει τον τροχό το 2013. Οι ίδιες εκστρατείες που γίνονταν παλιά θα γίνουν και τώρα, ότι κάνουν οι άλλες ομάδες θα κάνουμε κι εμείς…

Δυστυχώς, οι αυτόματες τραπεζικές εντολές, οι εκκλήσεις για οικονομική βοήθεια, ακόμα και η έκδοση λαχνών, δεν φέρνουν τα ποθητά αποτελέσματα. Ούτε έχουμε την ψευδαίσθηση ότι όσοι εξήγγειλαν δωρεές δεκάδων χιλιάδων ευρώ κατά την πρόσφατη εκστρατεία του ΠΑΝΣΥΦΙ, θα βάλουν τελικά το χέρι στην τσέπη. Τα μόνα χρήματα που θα δει ο Αχιλλέας Νικολάου από όλα εκείνα τα ποσά που ακούστηκαν τη 13η του Αυγούστου, είναι οι 5 χιλιάδες που οι Οργανωμένοι πήραν μετρητά, πριν ξεκινήσει η Συνέλευση!

Αυτό πρέπει να είναι και το αντικείμενο της οικονομικής εκστρατείας μας: τα μετρητά! Εάν όντως υπάρχει η καλή διάθεση από τα μέλη που θα απαρτίζουν τη νέα διοίκηση – δεκαπέντε στον αριθμό, τους υπαλλήλους της Ανόρθωσης – άλλοι τόσοι σχεδόν – και την ηγεσία του ΠΑΝΣΥΦΙ, αμέσως φτιάχνεται μια ομάδα κοντά στα 50 άτομα. Αυτοί, μπορούν σε μια βδομάδα να οργώσουν τις πέντε ελεύθερες επαρχίες της Κύπρου και να εισπράξουν. Ανορθωσιάτικα στέκια, προσφυγικά καφενεία και εθνικόφρωνες σύλλογοι για τα πολλά, μικρά ποσά και φυσικά επιχειρήσεις Ανορθωσιάτικων συμφερόντων για τα λίγα αλλά μεγάλα χρηματικά ποσά.

Λίγο πολύ αυτό είχε γίνει επί του αείμνηστου Κυριάκου Θεοχάρους αλλά και επί Αντρέα Παντελή. Ήταν οι τελευταίες επιτυχημένες οικονομικές εκστρατείες του Σωματείου. Και ο κ. Αχιλλέας Νικολάου πρέπει να θυμάται καλά εκείνες της εποχές, αφού ήταν μέλος της διοίκησης Θεοχάρους και εκ των ανθρώπων που έτρεχαν να βρουν λεφτά για το Σωματείο.

Αν θέλουμε λοιπόν μετρητά, πρέπει να βγούμε στους δρόμους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ