Μαζί με τα τέρατα της προπονητικής!

Αναμφίβολα ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής δεν εξασφαλίζει μια πετυχημένη προπονητική καριέρα. Ωστόσο σίγουρα μέσα από μια καριέρα γεμάτη τίτλους και διακρίσεις αποκομίζεις τεράστιες εμπειρίες και ιδίως όταν σε αυτές έχεις καθοδηγητές τεράστιες μορφές.

Ο Ζόρζε Κόστα στην καριέρα του είχε συνεργαστεί με πλειάδα ικανότατων προπονητών και αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η καριέρα τους.

Στην Εθνική κάτω των 20 είχε προπονητή τον Carlos Queiroz, ο οποίος για χρόνια ήταν βοηθός του Άλεξ Φέργκιουσον και στην πορεία διετέλεσε και πρώτος προπονητής στην Ρεάλ Μαδρίτης το 2004.

Για δύο χρόνια ήταν υπό τις οδηγίες του αείμνηστου Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, για του οποίου την καριέρα ότι και να πούμε θα είναι λίγο. Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα πείσει και τον δύσπιστο.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος Φερνάντο Σάντος ήταν ένας από τους προπονητές στην καριέρα του Πορτογάλου. Κι ας μην ξεχνάμε ο Σάντος το 2001 που εγκατέλειπε την Πόρτο ήταν στις λίστες ο 9ος καλύτερος προπονητής στον κόσμο.

Τέλος, προς τα τέλη της καριέρας του ο Ζόρζε Κόστα έζησε την απόλυτη καταξίωση, καθώς για δύο χρόνια προπονείτο υπό τις οδηγίες του Special One, του Ζόζε Μουρίνιο με τον οποίο πανηγύρισαν τόσο το Europa League όσο και το Champions League.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ