Εβδομάδα εξελίξεων

Γεμάτη εξελίξεις αναμένεται να είναι η εβδομάδα αυτή που μπήκαμε, αφού θα ξεκαθαρίσει οριστικά το διοικητικό τοπίο μετά και την Εκλογική Συνέλευση της Τρίτης, όπως επίσης και τα θέματα προγραμματισμού αλλά και της παραμονής ή όχι του Χριστάκη Κασσιανού στην ομάδα μας.

Από μεθαύριο κιόλας, η νέα διοίκηση, της οποίας εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρόεδρος θα είναι ο Αχιλλέας Νικολάου (μένει η τυπική έγκριση από τα μέλη του συλλόγου στην αυριανή συνέλευση) θα πρέπει να κινηθεί άμεσα στα τρία προαναφερθέντα μέτωπα.

Περισσότερο προέχει το θέμα προπονητή, καθώς το μέλλον του Χριστάκη Κασσιανού είναι ακόμη αβέβαιο στην ομάδα. Εάν ρισκάρει η διοίκηση να τον στηρίξει και να τον κρατήσει στις τάξεις της, τότε θα είναι μεγάλο ρίσκο, καθώς ήδη υπάρχει αρκετή… μουρμούρα και στην πρώτη αποτυχία στο πρωτάθλημα θα υπάρχουν αναμφίβολα νέες αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι στιγμής έχουν βγει προς τα έξω αρκετά ονόματα: Πάμπος Χριστοδούλου, Νικόδημος Παπαβασιλείου, Τσβεντομίρ Γιανέσκι και Τον Κάανεν είναι απλά μερικοί από τους φερόμενους αντικαταστάτες του κ. Κασσιανού. Σε κάθε περίπτωση όμως, από την Τετάρτη όπως προαναφέραμε θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα εξελίξεις.

Από εκεί και πέρα, φλέγον θέμα είναι το οικονομικό. Η ομάδα μας καλείται να αντεπεξέλθει στα κριτήρια του Σεπτεμβρίου από την UEFA και σύμφωνα με τα όσα βγαίνουν προς τα έξω, τα δεδομένα δεν είναι ενθαρρυντικά, για αυτό η διοίκηση θα κάνει αγώνα δρόμου για να μπορέσει να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της. Αν αναλογιστούμε πάντως, πως οι πρώην διοικούντες δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν τη νέα διοίκηση, όποια κι αν είναι αυτή, τότε θα πρέπει να αναμένουμε να τηρήσουν την υπόσχεσή τους, ειδικά σε μια τέτοια κρίσιμη περίοδο που βρίσκεται η ομάδα μας.

Πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει και το τι θα γίνει με το ρόστερ. Υπάρχουν υπόνοιες πως θα υπάρξουν κι άλλες προσθαφαιρέσεις στην ομαδα μας. Αλλά πάνω σε αυτό τον πρώτο λόγο θα πρέπει να έχει ο νέος προπονητής, ο οποίος δυο εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήμαος, θα πρέπει να έχει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που έχουμε. Πράγμα πολύ δύσκολο, το οποίο δείχνει από μόνο του τα πόσα στενά περιθώρια υπάρχουν. Οποιεσδήποτε βεβιασμένες κινήσεις, είναι αρκετές για να μας ρίξουν από τον χείλος του γκρεμού στο οποίο ήδη βρισκόμαστε…

Στα μακροπρόθεσμα σχέδια του Αχιλλέα Νικολάου, θα πρέπει να συμπεριληφθεί και συνάντηση με τον ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ. της ομάδας μας. Θα πρέπει να υπάρχει γενικά άριστη συνεργασία με το οργανωμένο σύνολο των οπαδών του συλλόγου μας, ούτως ώστε να παραμείνουμε μακριά από οποιεσδήποτε δυσάρεστες περιπέτειες. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οποιαδήποτε πρόστιμα στην ΚΟΠ απλά θα δυσκολέψουν ακόμη δυσκολότερο τις συνθήκες στς οποίες η Ανόρθωση καλείται να αντεπεξέλθει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ