Λευτεριά στην Ανόρθωση!

Επιστολή από φίλο του Anorthosis24 – Οι επιστολές που δημοσιεύονται αντιπροσωπεύουν τις προσωπικές απόψεις των συγγραφέων τους και όχι κατ’ ανάγκην του Anorthosis24. Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας επιστολή, στο [email protected]

Αχ αγαπημένη μας ANOΡΘΩΣΙΣ πως σε κατάντησαν κάποιοι «σωτήρες»! Πόσο σε πόνεσαν, πόσο σε πλήγωσαν, πόσο χαμηλά σε οδήγησαν ορισμένοι δήθεν «ευεργέτες», που ενώ (στα λόγια) ευαγγελίζονταν την ανασυγκρότηση και την ανασύνθεση, εντούτοις (στην πράξη) σου φόρεσαν τις «χειροπέδες» της απαξίωσης, της μιζέριας και του ξεπεσμού!

Πραγματικά ώρες-ώρες δεν βρίσκουμε λέξεις και εκφράσεις για να αποδώσουμε και να περιγράψουμε όλο αυτό το θολό, θλιβερό τοπίο της ολοκληρωτικής καταχνιάς που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στην αγαπημένη μας ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ. Μας έμπασαν σε ένα θεοσκότεινο τούνελ. Μας βύθισαν στο τέλμα! Έκλεψαν τα όνειρα και την ψυχή του λαού μας. Άδειασαν τη φαρέτρα με τα βέλη απευθείας στην καρδιά του κόσμου, σκοτώνοντας οράματα και ελπίδες. Κι αυτό ήταν ότι χειρότερο… Βέβαια δεν φτάσαμε μέχρις εδώ τυχαία, ούτε κατρακυλήσαμε στα «τάρταρα»  ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα. Για χρόνια ολάκερα, η γνωστή και μη εξαιρετέα «νέα τάξη πραγμάτων» έδρασε στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ, διαμορφώνοντας, αντικειμενικά, τους όρους μιας ιδιότυπης αιχμαλωσίας, τέτοιας που δεν είχαμε ξαναγνωρίσει μέχρι τώρα. Διότι, αυτή εδώ, είχε σύνθετο-πολλαπλό περιεχόμενο. Όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και διοικητικό! Η δήθεν εκσυγχρονιστική αλλά επί της ουσίας αυταρχική και αλαζονική πολιτική του νέου «καθεστώτος» χτυπούσε κατευθείαν στη ρίζα, πελέκαγε στα ίδια τα θεμέλια της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ! Και τι δεν ζήσαμε σε τούτα τα δίσεκτα χρόνια!!! Το «παπικό αλάθητο» και ο δεσποτισμός του «εγώ», κυριάρχησαν! Η κριτική εξωθήθηκε στο πυρ το εξώτερον! Η εμετική προπαγάνδα και η αφόρητη πλύση εγκεφάλου, μέσω της αυλής των «ημετέρων», πήρε διαστάσεις καταιγίδας.

Υποβαθμίστηκαν και εντέλει θάφτηκαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστικοί-πρωταθληματικοί στόχοι και οι σπουδαίες φιλοδοξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την ομάδα μας. Από την άλλη κυριάρχησαν οι συναλλαγές και ο ραγιαδισμός με τους εχθρούς και το κατεστημένο, ταπεινώνοντας έτσι την υπερηφάνεια της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ και υποσκάπτοντας τον ανεξάρτητο ρόλο της στο αθλητικό γίγνεσθαι.

Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που επιδείχθηκε απίστευτο μένος μέσα στην ίδια την οικογένεια της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, με αποτέλεσμα το διχασμό και τη διάσπαση!!! Κάθε μέσο εδραίωσης και επιβολής χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον με τη «στοχοποίηση» όσων συλλογικοτήτων, συνδέσμων και αγωνιστών αντιδρούσαν στα κακώς κείμενα.

Εκεί μας οδήγησε ένα διαπλεκόμενο «σύστημα προσώπων και καταστάσεων» που δούλεψε σχεδόν ανενόχλητο όλα αυτά τα χρόνια. Και να που φτάσαμε, αδέρφια, σήμερα. Να μετράμε την οικονομική κατάρρευση αλλά και την αγωνιστική απαξίωση. Να περιμένουμε ποια νέα «βιτρίνα» θα σκαρφιστούν οι «σωτήρες» μας για να πασάρουν το ίδιο… μπαγιάτικο εμπόρευμα! Αλλά κάθε «κατοχή» κάποτε τελειώνει. Αλλά τελειώνει μόνο όταν… ξυπνάει ο λαός! Θα το πούμε για πολλοστή φορά: Ο ίδιος ο λαός ορίζει την τύχη του. Κανείς  «εκπρόσωπος», καμία «αποσπασματική κίνηση», καμία «συμβολική ενέργεια», δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη μεγάλη, την τεράστια δύναμη και την αδιαμφισβήτητη ισχύ του ίδιου του λαού. Κι όπως συμβαίνει γενικά στην κοινωνία το ίδιο ισχύει και στην ΑΝΟΡΘΩΣΗ μας! Ο ίδιος ο κόσμος της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΜΠΟΡΕΙ να παλέψει και να νικήσει απαιτώντας αφενός την απομάκρυνση της σημερινής τάξης πραγμάτων και αφετέρου τη διεκδίκηση μιας επόμενης μέρας στην πολύπαθη ΑΝΟΡΘΩΣΗ.  Όχι μόνο ο ΠΑΝ.ΣΥ.ΦΙ αλλά και οι ανένταχτοι και οι παλαίμαχοι και οι ιστορικές προσωπικότητες του χώρου και άπαντες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν ενωτικά ούτως ώστε να δίωξουμε την ΣΑΠΙΛΑ….

Έγιναν φίρμες εις βάρος της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, κονόμησαν και φτιάχτηκαν από την αγάπη μας οι σπιούνοι και οι κάθε λογής απατεώνες. ΑΛΛΑ στο τέλος κάθε έγκλημα επιφυλάσσει και την τιμωρία του. Γελάστηκαν τα λαμόγια αν νομίζουν ότι θα καθαρίσουν τις βρωμιές τους διαλύοντας την ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Γελάστηκαν αν φαντάζονται ότι θα περάσουν αλώβητοι πατώντας πάνω στο πτώμα της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ. Τα ψέματα που χρόνια σέρβιραν στο λαό μας τέλειωσαν.

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ -ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Α.Ε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ