Προσοχή στη γρήγορη κούραση

Είναι απόλυτα κατανοητό ότι η ομάδα μας δεν είναι ακόμα στο βαθμό ετοιμότητας που θα τη θέλαμε, ούτε από τεχνικό επίπεδο, ούτε σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Είναι κάτι που παραδέχτηκε άλλωστε και ο Χρίστος Κασσιανός στη διάσκεψη τύπου που έδωσε την περασμένη βδομάδα, ενώ φάνηκε και στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Γκέφλε. Οι δυνάμεις των ποδοσφαιριστών μας, άρχισαν να τους εγκαταλείπουν γύρω στο 55’60’, ευτυχώς όμως το σκορ ήταν ήδη στο 2-0 και το 3-0 που ήρθε λίγο αργότερα “σκότωσε” τους Σουηδούς.

Όπως αναφέραμε προ ημερών, ένας μεγάλος κίνδυνος στο πλαστικό γρασίδι, είναι οι ταχύτητες που αναπτύσσει η μπάλα. Η μπάλα κινείται πιο γρήγορα, κάτι που αναγκάζει την ομάδα να τρέχει περισσότερο μέσα στο γήπεδο. Όπως μας εξήγησε ο Δήμος Θεοδώρου, υπάρχει ο κίνδυνος οι ποδοσφαιριστές να κουραστούν νωρίς εάν, δεν διαχειριστούν σωστά των αγώνα.

Απαιτείται συνεπώς διπλή προσοχή απόψε και κατάλληλη διαχείριση δυνάμεων μέσα στο παιχνίδι. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στους Σουηδούς να μας αναγκάσουν να τρέχουμε πάνω-κάτω σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, με αποτέλεσμα να μας κουράσουν νωρίς. Κάτι τέτοιο, θα έχει ενδεχομένως καταστροφικά αποτελέσματα σε περίπτωση που τους χαμογελάσει η τύχη και πετύχουν νωρίς κάποιο γκολ.

Αντίθετα, εάν η ομάδα μας ευτυχήσει να βάλει ένα γρήγορο τέρμα, αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικά ταφόπλακα για τα όποια σχέδια των αντιπάλων μας. Ένα γκολ για την Ανόρθωση, αναγκάζει τους παίχτες της Γκέφλε να στείλουν την μπάλα… πέντε(!) φορές στα δίκτυα για να προκριθούν, κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ