Καλύτερα στην Πολωνία.

Αναμφισβήτητα στο ποδόσφαιρο δεν προδιαγράφεις τίποτα αλλά το γεγονός ότι η ομάδα μας κουβαλάει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα μας δίνει το δικαίωμα να ασχοληθούμε με το Γιουρόπα Λιγκ από τις 18:30 ώρα κατά την οποία διεξάγεται ο αγώνας που μας ενδιαφέρει άμεσα στο Gliwise της Πολωνίας όπου η τοπική Πιάτς θα φιλοξενήσει την ομάδα του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν.

Οι Αζέροι κέρδισαν στον πρώτο αγώνα με 2-1 σκορ το οποίο κρατάει και τις 2 ομάδες στο κόλπο της πρόκρισης αφού με νίκη έστω και με 1-0 οι Πολωνοί προκρίνονται. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα (πλην του 2-1 υπέρ της Πιάτς που οδηγεί τον αγώνα στην παράταση), το Αζερμπαϊτζάν θα είναι ο επόμενος μας σταθμός της ομάδας μας.

Με βάση την προϊστορία των ομάδων στην Ευρώπη, πιο βατή αντίπαλος θα ήταν η ομάδα από την Πολωνία παρά αυτή του Αζερμπαϊτζάν αν και το ποδόσφαιρο εκεί είναι υποδεέστερο από το πολωνικό πρωτάθλημα.

Επίσης το ταξίδι προς το Αζερμπαϊτζάν είναι δυσκολότερο αφού χρειάζεται οι παίκτες μας να διανύσουν 1570km μέχρι το Μπακού και απ΄ εκεί άλλα 270km μέχρι το Καραμπάχ που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό σε μας λόγω των διενέξεων για την κατάκτηση της περιοχής μεταξύ των Αζέρων και των Αρμενίων. Από την κατάπαυση πυρός που συμφωνήθηκε το 1994, το μεγαλύτερο μέρος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και διάφορες περιοχές του Αζερμπαϊτζάν γύρω του (συνολικά περίπου το 14% του εδάφους της χώρας) παραμένουν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Από την άλλη το ταξίδι στην Πολωνική πόλη είναι εξίσου μεγάλο και χρειάζεται να διανυθεί απόσταση περίπου στα 2120km με απευθείας πτήση στην πόλη που θα φιλοξενηθεί η αποστολή της ομάδας μας. Η αποφυγή όμως της ταλαιπωρίας από το Μπακού προς το Καραμπάχ κάνει την διαδρομή ευκολότερη καθώς επίσης και το γεγονός ότι η ομάδα θα τύχει φιλικής υποδοχής.

Το γεγονός όμως ότι οι Πολωνοί είναι πρωτάρηδες στα Ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ δεν μετρούν κάτι σπουδαίο στις εγχώριες διοργανώσεις δίνουν την αίσθηση ότι είναι πιο βατός αντίπαλος από τους Αζέρους οι οποίοι μετρούν συνεχόμενες παρουσίες στα κύπελλα Ευρώπης, έχοντας στο ενεργητικό τους μια σπουδαία πρόκριση κόντρα στην πολωνική και πάλι Βίσλα Κρακοβίας.

Λίγο μετά της 20:00 ώρα που θα αρχίζει ο αγώνας της ομάδας μας με την Γκέφλε θα μάθουμε τον επόμενο μας αντίπαλο για τον τρίτο προκριματικό γύρο και περισσότερα θα ξέρουμε αφότου δούμε την δυναμική και των δυο ομάδων. Με βάση τις γενικότερες συνθήκες ένα ταξίδι στην Πολωνία θα ήταν ιδανικότερο για την ομάδα παρά στο εχθρικό Καραμπάχ.
1070093_10151791943607764_284283969_n nagorno-karabakh

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ