Να «κυνηγήσουμε» και νεαρούς

Στη φετινή μεταγραφική περίοδο, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία στηρίχθηκαν περισσότερο σε λύσεις έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών, όπως οι Κολαούτι, Τζέισον, Γκαρσία, Μάκος κ.α. Είναι σημαντικό για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και επιδιώκει την Ευρωπαϊκή επιτυχία, να έχει στις τάξεις της ποδοσφαιριστές που να μπορούν να δώσουν το κάτι περισσότερο, εκείνη την επιπλέον ποιότητα που θα σου κερδίσει τα παιγνίδια όταν τα πράγματα δυσκολέψουν.

Είναι επίσης σημαντικό όμως, να υπάρχει όραμα και πλάνο για το μέλλον, με νεαρούς ποδοσφαιριστές που θα «ψηθούν» δίπλα στους πιο έμπειρους συμπαίκτες τους, και στο μέλλον να αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας. Και δεν μιλάμε μόνο για το Κυπριακό στοιχείο, όπου οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στις ακαδημίες μας και να κυνηγήσουμε ότι καλύτερο υπάρχει στη χώρα μας στις νεαρές ηλικίες, και φυσικά να τους δοθούν ευκαιρίες. Μιλάμε και για ξένους ποδοσφαιριστές, νεαρούς και ταλαντούχους, που θα βρίσκονται στο ρόστερ της ομάδας και σιγά σιγά θα παίρνουν εμπειρίες και παιγνίδια ώστε να αποτελέσουν βασικές επιλογές για την Ανόρθωση του μέλλοντας.

Το ενδιαφέρον της ομάδας μας για τον Καμερουνέζο επιθετικό Στηβ Λέο Μπέλεκ, είναι μία τέτοια περίπτωση. Ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής που έχει προλάβει και αγωνιστεί σε ψηλό επίπεδο, που δεν θα «απαιτεί» μεγάλο χρόνο συμμετοχής και μέσω της σκληρής δουλειάς που θα κάνει, να κερδίσει εμπειρίες και σιγά σιγά να αποτελέσει σημαντικό γρανάζι της ομάδας. Η τεχνική ηγεσία θα πρέπει να «κυνηγήσει» τέτοιες περιπτώσεις και μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει από αυτή τη διαδικασία.

Παίχτες νεαροί, διψασμένοι για μπάλα, που το κόστος απόκτησης αλλά και αμοιβής θα είναι μικρό, και αν πετύχουν στην ομάδα οι εκάστοτε προπονητές θα έχουν στη διάθεσή τους ποδοσφαιριστές που θα είναι στην πρώτη γραμμή, και φυσικά δεν θα ξοδέψουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ για να τους φέρουν «έτοιμους». Μάλιστα, οι κάτω των 21 ετών δεν παίρνουν θέση στις θέσεις των 17 κοινοτικών ποδοσφαιριστών που μπορούμε να έχουμε (μόνο στις πέντε θέσεις ξένων αν δεν είναι κοινοτικοί). Και από τη στιγμή που από την περίοδο 2014 – 2015, οι θέσεις αυτές θα μειωθούν σε 15, είναι ακόμη πιο επιτακτικό να υπάρχουν ταλαντούχοι νεαροί στο ρόστερ που θα δίνουν βοήθειες όποτε χρειαστεί.

Η αλήθεια να λέγεται, τα τελευταία χρόνια η ομάδα μας δεν επένδυσε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Επί Όγιος ήρθαν στην ομάδα Λαβόρδε και Λίσιο. Είδαμε την πορεία που είχε ο πρώτος, ενώ ανάλογη πορεία θα είχε και ο δεύτερος αν έμενε στην ομάδα και δεν έφευγε μετά από λίγους μήνες, με τις δικές μας ευλογίες. Με καλό σκάουτινγκ, μπορούμε να βρούμε και ανάλογες περιπτώσεις που δεν θα στοιχήσουν πολλά, το αντίθετο, και στο μέλλον θα αποφέρουν μεγάλα κέρδη στο σωματείο, όπως στην περίπτωση Λαβόρδε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ