Ήρθαν για να κάνουν τη διαφορά

Αναμφίβολα, στο παιγνίδι της Πέμπτης απέναντι στη Γκέφλε οι δύο ποδοσφαιριστές που ενθουσίασαν τον κόσμο της ομάδας μας, ήταν οι Ρομπέρτο Κολαούτι και Γκονζάλο Γκαρσία. Είναι σε αυτούς τους δύο που ο προπονητής και ο κόσμος της ομάδας βασίζεται περισσότερο για την επιθετική λειτουργία της ομάδας, με τον Κολαούτι να έρχεται για να δώσει τις λύσεις στην επιθετική δυστοκία που αντιμετωπίσαμε πέρσι στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και τον Γκαρσία να είναι ο μαέστρος της όλης επιθετικής λειτουργίας της ομάδας.

Ποιοτικοί ποδοσφαιριστές

Ειδικά για τον Γκαρσία, όλοι ξέραμε από πριν πόσο ποιοτικός ποδοσφαιριστής είναι, και ο δανεισμός του έστω και για ένα χρόνο αποτελεί ένα όπλο στα χέρια του Χριστάκη Κασσιανού για τη νέα περίοδο. Από την άλλη, αρκετός ντόρος έγινε για τον Κολαούτι από τα πέρσι, με το Λέβι να ζητά επιτακτικά την απόκτησή του αλλά το θέμα σκάλωσε δύο φορές, μία το περσινό καλοκαίρι και μία τον Ιανουάριο. Εν τέλει, η απόκτηση του έγινε κατορθωτή με άλλον προπονητή στον πάγκο της ομάδας, δείγμα του πόσο πιστεύει η τεχνική ηγεσία στην αξία του Αργεντίνου επιθετικού με Ισραηλινό διαβατήριο.

Ποδοσφαιρική ευφυΐα

Ο Γκαρσία είναι ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται κυρίως στη θέση του επιτελικού μέσου αλλά μπορεί να αγωνιστεί επίσης και στα άκρα της επίθεσης, και με προϋποθέσεις και σαν προωθημένος κυνηγός. Όταν η μπάλα έρθει στα πόδια του, τότε πολύ δύσκολα μπορεί να του την αποσπάσει ο αντίπαλος, και η ποδοσφαιρική του ευφυΐα του επιτρέπει να έχει μία εξαιρετική αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω του και να κάνει το κάτι παραπάνω που δεν αναμένει ο αντίπαλος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ευκαιρία που έχασε στο δεύτερο ημίχρονο στο παιγνίδι με τη Γκέφλε, όταν βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης και με τρεις ποδοσφαιριστές ανάμεσα του, με μία κοφτή ντρίμπλα ήρθε φάτσα με τον τερματοφύλακα αλλά το πλασέ του αποκρούστηκε. Είναι ο ποδοσφαιριστής που οι συμπαίκτες του θα ψάξουν να τον βρουν όταν τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς με μία του ενέργεια μπορεί να αλλάξει τη ροή του παιγνιδιού.

Εξαιρετικές θέσεις

Από την άλλη, ο Κολαούτι είναι ο επιθετικός τύπου Φρούσσου που δεν είχαμε τα τελευταία χρόνια. Μυρίζεται τις φάσεις πολύ καλά και παίρνει εξαιρετικές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν μέσα και στα τρία τέρματα της Πέμπτης, πετυχαίνοντας τα δύο ενώ στο πρώτο η εξαιρετική θέση που πήρε είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει την εναέρια μονομαχία απέναντι σε δύο ψηλούς αντιπάλους αλλά να «χάνει» τη μάχη από τον τερματοφύλακα. Στο τρίτο τέρμα όμως, ο τερματοφύλακας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, με τον Αργεντίνο να στέλλει τη μπάλα εκεί που έπρεπε με περισσή ψυχραιμία. Παρά το ότι είναι ένας επιθετικός του «τετραγώνου», διακρίνεται για την υψηλή τεχνική κατάρτισή του ενώ μπορεί να μοιράσει εξαιρετικά τη μπάλα στους συμπαίκτες τους.

Καλό πρόσωπο

Αναμφίβολα, αν αυτοί οι δύο παρουσιάσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ένα καλό πρόσωπο, τότε η ομάδα μας θα βγει απίστευτα κερδισμένη, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο Κυπριακό πρωτάθλημα. Καθρέφτης το γήπεδο λοιπόν τόσο για τους δύο όσο και για τους συμπαίκτες τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ