Πιο έτοιμη στο «δεύτερο ημίχρονο»

Είναι φανερό ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές της ομάδας μας είναι ανέτοιμοι, ή λιγότεροι έτοιμοι από κάποιους συμπαίκτες τους. Το γεγονός αυτό έχει να κάνει με την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε στο μεταγραφικό σχεδιασμό, καθώς για να γίνουν οι μεταγραφές έπρεπε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με αρκετούς ποδοσφαιριστές της περσινής ομάδας και το μέλλον τους στην Ανόρθωση. Εν τέλει, πολλοί από το περσινό ρόστερ αποχαιρέτησαν, και η διοίκηση σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ έφεραν στην ομάδα ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αρκετοί εξ αυτών όμως να χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να παρουσιαστούν σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας.

Οι πρώτοι

Τις περισσότερες μεταγραφές μας τις πραγματοποιήσαμε όταν είχε ήδη αρχίσει η προετοιμασία, με μερικούς να μην προλαβαίνουν όλο το στάδιο προετοιμασίας στην Ολλανδία και άλλους να έρχονται μετά που η ομάδα επέστρεψε στη βάση της. Στην πρώτη επίσημη προπόνηση της χρονιάς, στο Αντώνης Παπαδόπουλος βρέθηκαν οι Μαρσίνιο, Μαραγκός, Φοφανά, καθώς και οι Λινάρδος και Μακρής που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο. Ο Ελλαδίτης δεν ακολούθησε την ομάδα στην Ολλανδία καθώς θα δοθεί δανεικός, ενώ ο Μακρής ήταν κανονικά στην αποστολή. Ο Μαρσίνιο ήταν πολύ πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης καθώς κατά την περσινή περίοδο δεν είχε αρκετά παιγνίδια στα πόδια του στη Βραζιλία όπου αγωνιζόταν, για αυτό και οι πρώτες προπονήσεις του με τη φανέλα της ομάδας είχαν χαρακτήρα «δοκιμασίας», για να διαπιστώσει ο Χριστάκης Κασσιανός σε τι κατάσταση βρισκόταν, προτού αποκτηθεί.

Η συνέχεια

Την περίοδο της πρώτης προπόνησης, το όνομα που θεωρείτο σίγουρο για απόκτηση από την ομάδα μας ήταν του Κύπριου αμυντικού μέσου Κωστάκη Αρτυματά, με τις γνωστές εξελίξεις. Από εκεί και πέρα, άρχισε ένα μεταγραφικό ντεμαράζ, καθώς πριν την αναχώρηση για Ολλανδία αποκτήθηκαν οι Παβίσεβιτς, Τζέισον Δημητρίου και Γκρικαλασβίλι. Ακολούθως και ενώ συνεχιζόταν η προετοιμασία επί Ολλανδικού εδάφους, αποκτήθηκαν οι Κολαούτι και Μάκος, ενώ με την επιστροφή της ομάδας από την Ολλανδία αποκτήθηκαν οι Μπεν Σουσιάν και Γκονζάλο Γκαρσία. Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν πως η ομάδα αυτή τη στιγμή στερείται ομοιογένειας, καθώς ο Χριστάκης Κασσιανός δεν δούλεψε με όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του παρά μόνο την τελευταία εβδομάδα. Από αυτούς, ο Κολαούτι βρισκόταν αρκετά πίσω σε φυσική κατάσταση ενώ μέχρι και σήμερα δεν είναι τελείως έτοιμος, κάτι που ισχύει και για τον Μπεν Σουσιάν. Ο Μάκος επίσης δεν είχε προπονήσεις στα πόδια του πλην του ατομικού προγράμματος που ακολουθούσε για τρεις εβδομάδες πριν έρθει στην ομάδα, ενώ προερχόταν και από τραυματισμό του κατά την περσινή περίοδο. Πανέτοιμος ήρθε στην ομάδα ο Γκαρσία, ο οποίος την ημέρα που πάτησε πόδι στην Κύπρο πήρε και λεπτά συμμετοχής στο φιλικό με τον Απόλλωνα, ενώ στο παιγνίδι με τη Γκέφλε ήταν ο πρωταγωνιστής.

Τραυματισμοί

Εκτός από το πρόβλημα της ομοιογένειας λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης του μεταγραφικού σχεδιασμού, ο Χριστάκης Κασσιανός είχε να αντιμετωπίσει και τα προβλήματα τραυματισμών. Ο Βαλεντίνος Σιέλης θα μείνει έξω για ακόμη ένα μήνα, ενώ ο Τζέισον Δημητρίου δεν προπονήθηκε ακόμη καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού από την περσινή περίοδο. Ενδιάμεσα, τραυματίστηκαν οι Κάλβο, Γκριγκαλασβίλι και Αβραάμ οι οποίοι έχασαν αρκετές προπονήσεις.

Μία εβδομάδα «δώρο»

Μ’ αυτά και μ’ αυτά λοιπόν, κληθήκαμε την Πέμπτη να αντιμετωπίσουμε την Γκέφλε στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Το στοιχείο που «φόβιζε» περισσότερο τον Κασσιανό αλλά και όλους μας, ήταν ο βαθμός ετοιμότητας της Σουηδικής ομάδας η οποία είχε στα πόδια της 20 περίπου παιγνίδια, ενώ εμείς είχαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά που σας περιγράψαμε πιο πάνω. Η ποιότητα όμως των ποδοσφαιριστών μας καθώς και η εμπειρία τους ήταν αρκετή για να πάρουμε τη νίκη με 3-0 που μας δίνει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. Μέχρι τον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης, ο προπονητής της ομάδας θα μπορέσει να δουλέψει περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές του, και να παρουσιάσει μία πιο έτοιμη Ανόρθωση στη Σουηδία. Ο Κολαούτι θα είναι ακόμη πιο έτοιμος, το ίδιο με τους Μπεν Σουσιάν και Γρηγόρη Μάκο, καθώς και για αυτούς που αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού, ενώ έστω και το ένα επίσημο παιγνίδι στα πόδια μας είναι αρκετά βοηθητικό για τον τομέα ομοιογένειας.

Περισσότερα τρεξίματα

Αναμένουμε λοιπόν την ερχόμενη Πέμπτη να δούμε μία Ανόρθωση με τους ποδοσφαιριστές να έχουν περισσότερα τρεξίματα και να εγκλιματίζονται ακόμη περισσότερο στο νέο τους περιβάλλον. Τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα στον επόμενο γύρο, πάντα με την προϋπόθεση ότι θα επιτελέσουμε το καθήκον μας στη Σουηδία, και το κάθε λεπτό είναι σημαντικό για να χτιστεί όσο πιο γρήγορα αυτή η ομάδα γίνεται στα «θέλω» του Χριστάκη Κασσιανού. Άλλωστε, η ανετοιμότητα μας την Πέμπτη φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπου η Γκέφλε μας πίεσε από ψηλά και φάνηκε ότι είχε περισσότερες δυνάμεις από εμάς, κάτι πολύ φυσιολογικό από το βαθμό ετοιμότητας που βρίσκονται οι δύο ομάδες αλλά και από το γεγονός ότι πολλοί ποδοσφαιριστές μας άργησαν να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ομάδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ