Ανάλυση αντιπάλου: Piast Gliwice

Η Πολωνική ομάδα ιδρύθηκε το 1945 και έχει ως έδρα το «Stadion Piast» στην πόλη Gliwice. Έχει καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία της Πολωνίας μόλις την τελευταία πενταετία αφού μέχρι και το 2008 «ακροβατούσε» μεταξύ δεύτερης και τέταρτης κατηγορίας. Δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει κάποιο μεγάλο τίτλο πέραν των δύο παρουσιών της σε τελικό Πολωνικού κυπέλλου, αλλά και ενός πρωταθλήματος δεύτερης κατηγορίας την διετία 2011-2012. Την περσινή περίοδο τερμάτισε την τέταρτη θέση, κερδίζοντας στο νήμα το Ευρωπαϊκό εισητήριο.

Προπονητής είναι ο Πολωνός Marcin Brosz ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από το 2010, ενώ από πλευράς ποδοσφαιριστών ξεχωρίζουν ο Ισπανός επιθετικός Ruben Jurado και ο Πολωνός μέσος Tomasz Podgorski. Στο ρόστερ της Piast Gliwice βρίσκονται μεταξύ άλλων Μαροκινοί, Σλοβάκοι, Γερμανοί, Κροάτες και Ισπανοί ποδοσφαιριστές.

Η φετινή Ευρωπαϊκή περιπέτεια αποτελεί μόλις την πρώτη συμμετοχή της Πολωνικής ομάδας στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, λόγω και της πενιχρής της παρουσίας στην πρώτη κατηγορία του εγχώριου πρωταθλήματος.

Το Πολωνικό πρωτάθλημα ξεκινά το προσεχές Σαββατοκυριάκο με την Piast να αντιμετωπίζει στην πρεμιέρα την Cracovia Kraków εκτός έδρας, την Κυριακή 21 Ιουλιου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ