Μας χαμογέλασε η τύχη (;)

Το anorthosis24.net επιχειρεί μια ανάλυση της σημερινής κλήρωσης, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούμε τα μεγέθη των πιθανών μας αντιπάλων και το κατά πόσο η κληρωτίδα μας έκλεισε το μάτι. Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι θα περάσουμε το εμπόδιο της Γκέφλε.

Αστέρα Τρίπολης (Ελλάδα)
Η ελληνική ομάδα έχασε τρείς πολύ σημαντικούς ποδοσφαιριστές μιας και οι Καλιφά Σανκαρέ και Εμάνουελ Περόνε δεν ανανέωσαν, ενώ παραχώρησε τον Ρούμπεν Ράγιος στην Μακάμπι Χάιφα έναντι 800.000 ευρώ. Ωστόσο πραγματοποιεί μεταγραφική αντεπίθεση αποκτώντας τον Ελλαδίτη διεθνή αμυντικό Γιάννη Ζαραδούκα, τον αρχηγό της Εθνικής Ρουμανίας Γκόιαν ενώ ανανέωσσε το μήλο της έριδος της καλοκαιρίνης μεταγραφικής περιόδου, ο Ισπανός Φερνάντο Ουσέρο.

Καραμπάκ (Αζερμπαϊτζάν) – Πιάστ (Πολωνία)

Η Καραμπάκ τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος του Αζερμπαϊτζάν πίσω από την Νέφτσι Μπακού του Τζούλιους Γούμπει, ενώ στον πρώτο προκριματικό γύρο απέκλεισε την Μέταλουργκ Σκοπίων. Την διετία 2010-2011 απέκλεισε από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα την Βίσλα Κρακοβίας ενώ την τελευταία πενταετία συμμετέχει ανελλιπώς στην Ευρώπη εκτός από την περσινή περίοδο.

Η Πιαστ συμμετέχει για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκά κύπελλα ενώ μόλις την τελευταία πενταετία έχει σταθεροποιήθει στην πρώτη κατηγορία των εγχώριων διοργανώσεων. Πέρσι κατέκτησε την τέταρτη θέση, ενώ δεν έχει πανηγυρίσει κάποιο τίτλο στην ιστορία της.

Γιάπλονετς (Τσεχία)
Η κυπελλούχος Τσεχίας πραγματοποιεί ένα δυναμικό ξεκίνημα στην φετινή χρονιά με την κατάκτηση του Super Cup απέναντι στην γνωστή μας από την θητεία της στους ομίλους του Champions League, Βικτώρια Πλζεν. Το εγχώριο πρωτάθλημα ξεκινά το προσεχές Σαββατοκυρίακο.

Ζρίνσκι (Βοσνία) ή Μπότεβ Πλόβντιβ (Βουλγαρία)

Η Ζρίνσκι ομάδα τερμάτισε πέρσι στην 6η θέση του Βοσνιακού πρωταθλήματος, το οποίο κάνει πρεμιέρα το Σαββατοκυρίακο 27-28 Ιουλίου. Είναι η πρώτη της Ευρωπαϊκή συμμετοχή την τελευταία τριετία, ενώ σύντομο πέρασμα από την Ζρίνσκι είχε ο Λούκα Μόντριτς την διετία 2003-2004.

Η Μπότεβ Πλόβντιβ διέλυσε με 6-0 την Αστάνα Καζακσταν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League, ενώ την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει την Λέφσκι Σόφιας για την πρεμιέρα του Βουλγαρικού πρωταθλήματος. Έχει προπονητή τον γνωστό μας Στάνιμιρ Στοίλοφ και αμυντικό τον Σκοπιανό Μπόμπαν Γκριτσάροφ που πέρασε από το ΑΠΟΕΛ.

Ριέκα (Κροατία)

Η Ριέκα αποκλείστηκε την διετία 2006-2007 από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα από την Ομόνοια, ενώ την περσινή χρονιά τερμάτισε στην 3η θέση του Κροατικού πρωταθλήματος. Το εν λόγω πρωτάθλημα είναι ήδη σε εξέλιξη με την Ριέκα να βρίσκεται ισόβαθμη στην κορυφή με την Χάιντουκ Σπλιτ.

Σαχτιόρ (Λευκορωσία) ή Μιλσάμι (Μολδαβία)

Η Σαχτιόρ βρίσκεται μετά από 17 αγωνιστικές στην κορυφή του Λευκορωσικού πρωταθλήματος, 3 βαθμούς περισσότερους από την γνωστή μας Μπατε Μπόρισοφ από την οποία έχασε πέρσι τον τίτλο. Η Ευρωπαϊκή της προϊστορία είναι πενιχρή, ενώ το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από ντόπιους ποδοσφαιριστές.

Η Μιλσάμι αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της σε περισσότερο από ένα γύρο Ευρωπαϊκού κυπέλλου, ενώ το εγχώριο πρωτάθλημα ξεκινά το Σαββατοκυρίακο 27-28 Ιουλίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ