Αναλύοντας το πρώτο δείγμα

Χθες πήραμε το πρώτο δείγμα σε επίσημο παιχνίδι από τη Μεγάλη Κυρία, αφού όπως κατά κόρον ελέχθη, τα φιλικά δεν προσφέρονται για συμπεράσματα παρά μόνο για πειραματισμούς.

Αυτό που περιμέναμε στο πρώτο παιχνίδι, ήταν μια Ανόρθωση που να επιβληθεί ενός καταφανώς κατώτερου αλλά πιο έτοιμου αντιπάλου, να πάρει όσο το δυνατόν νωρίτερα προβάδισμα στο σκορ ώστε να αποβάλει το άγχος και φυσικά να κρατήσει το μηδέν παθητικό.

Λίγο πολύ, αυτά είδαμε και στον αγωνιστικό χώρο. Στα πρώτα 50′-55′ λεπτά, η ομάδα μας δεν επέτρεψε στους Σουηδούς να κάνουν παιχνίδι, ενώ κατέστησε σαφείς τις προθέσεις της να εκμεταλλευτεί τον Κολαούτι στο αντίπαλο τετράγωνο. Οι σέντρες του Οχαγιόν και τα μαγικά του Γκαρσία, ήταν αρκετά ώστε ο Αργεντινός να μπει σε θέση βολής σε μερικές περιπτώσεις, σκοράροντας στις δυο.

Μετά το 55ο-60ο λεπτό, οι δυνάμεις μας άρχισαν σταδιακά να μας εγκαταλείπουν. Κάτι φυσιολογικό βέβαια για την περίοδο στην οποία αγωνιζόμαστε έστω κι αν ήρθε κάπως νωρίτερα απ’ όσο το περιμέναμε. Μη ξεχνάμε ότι έχουμε ορισμένους παίχτες – που μάλιστα ήταν κινητήριοι μοχλοί – οι οποίοι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι ακόμα. Ευτύχημα το ότι ο Γκαρσία ήρθε πανέτοιμος από την προετοιμασία στο Ισραήλ με τη Μακάμπι. Θετικό, το ότι η διαχείριση του αγώνα από τον κ. Κασσιανό ήταν ορθολογιστική από εκείνο το σημείο και έπειτα, με αποτέλεσμα να απορροφήσουμε την πίεση και να “σκοτώσουμε” μάλιστα το παιχνίδι με το τρίτο γκολ.

Μελανό σημείο η αμυντική μας συμπεριφορά. Στο πρώτο μέρος, κοιμηθήκαμε σε τουλάχιστον μία φάση, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο, κατά τις στιγμές πίεσης, φάνηκε να μην υπάρχει καθαρό μυαλό. Ο προπονητής δεν έχει συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα τον Οικονόμου, ενώ χθες χρησιμοποίησε και τα τρία σέντερ-μπακ του. Πολύ πιθανόν, να ψάξει για ακόμα μια λύση για τη γραμμή, ίσως ενός πιο γρήγορου αμυντικού. Είναι όμως περισσότερο θέμα ομαδικής προσπάθειας η αμυντική λειτουργία, παρά διαφοράς που θα κάνει ένας παίχτης.

Άγνωστο εάν θα γίνει κάποια κίνηση και στην επίθεση. Ο Φοφανά είναι ένας φιλότιμος παίχτης, ο οποίος όμως σε κάποιες στιγμές δεν έχει τη σωστή τελική σκέψη στο τελείωμα της φάσης ή την πάσα. Ο Οχαγιόν από την άλλη δεν είναι ακραίο χαφ, παρά τα εξαιρετικά στημένα και τις σέντρες του. Ανάλογα και με το τι θα δείξει ο Σιουσάν και ποια θα είναι η τύχη του Κάλβο, ίσως έχουμε εξελίξεις.

Σε γενικές γραμμές θετικό το πρώτο δείγμα. Μας δίνει την ευχέρεια να “αγοράσουμε” χρόνο, να ψάξουμε για βελτιωμένη εικόνα στον επαναληπτικό παρά να επαναπαυτούμε στην τριάρα και να δούμε τον επόμενο αντίπαλο, όταν πάνε όλα καλά στη Σουηδία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ