Καθαρή νίκη το ζητούμενο

Τέλος στα φιλικά, τέλος και στα ψέματα για την ομάδα μας. Από αύριο, μπαίνουμε πλέον στις επίσημες υποχρεώσεις και τα λάθη απαγορεύονται δια ροπάλου.

Το ζητούμενο είναι ξεκάθαρο για την ομάδα μας, αφού η κλήρωση μας έφερε να δίνουμε το πρώτο παιχνίδι στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Θέλουμε καθαρή νίκη, κάτι που εξυπακούει να κρατηθεί το μηδέν παθητικό. Οφείλουμε από τη μια να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που θα φτιάξουμε μπροστά στην αντίπαλη εστία και – εάν είναι δυνατό – τούτο να γίνει το συντομότερο, ώστε να λυθούν τα πόδια των ποδοσφαιριστών μας. Από την άλλη, δεν επιτρέπονται οι επιπολαιότητες στην άμυνα, ώστε να μην χαλάσουμε σε μια στιγμή όσα θα κτίζουμε μπροστά.

Οι Σουηδοί δεν αναμένεται να ανοιχτούν ιδιαίτερα στο παιχνίδι τους, ενώ με γιόμες θα προσπαθήσουν λογικά να διατρήσουν την αμυντική μας γραμμή. Αυτός είναι και ο λόγος που κατά πάσα πιθανότητα ο Χρίστος Κασσιανός θα επιλέξει ψηλά παιδιά για την άμυνα, με τους Παβίσεβιτς πίσω δεξιά, Γκάλαμαζ – Ζορζ στο κέντρο της άμυνας και το μαχητικό Άντιτς στο αριστερό άκρο να είναι οι επικρατέστεροι. Κάτι τέτοιο βέβαια θα τον στερήσει σημαντικά σε ταχύτητα και ευελιξία. Εδώ, είναι που “μπαίνει” στο παιχνίδι η μεσαία γραμμή.

Τα παιδιά που θα κληθούν να στελεχώσουν το κέντρο μας – σίγουρος ο Αλέξα, πολύ πιθανόν ο Μαραγκός με το Ζαχαρία Θεοδώρου να μην αποτελεί έκπληξη εάν εμφανιστεί – θα πρέπει να έχουν το νου τους κυρίως στην άμυνα. Να κρατούν διαρκώς μικρές αποστάσεις, να μην προκαλούν επιμήκυνση της ομάδας και βέβαια να επιχειρούν όσο το δυνατό σίγουρες και μη βεβιασμένες πάσες.

Για τους τέσσερις που θα στελεχώσουν την γραμμή κρούσης υπάρχει μια πλειάδα επιλογών, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι τραυματίες και οι ανέτοιμοι. Αβραάμ και Γκριγκαλασβίλι προπονήθηκαν μεν κανονικά, έχουν ωστόσο χάσει έδαφος. Ούτε συζήτηση για Σουσιάν, ανέτοιμος ο Γκαρσία, σε καλύτερη ωστόσο αγωνιστική κατάσταση από το Μαρσίνιο. Πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης ο Κολαούτι, με τους Οκκά και Οχαγιόν να “χτυπούν” εντεκάδα. Πιο “σίγουρος” απ’ όλους ο τσαμπουκάς Φοφανά που διακρίθηκε σε όλα τα φιλικά για το πείσμα και την αγωνιστικότητά του.

Ανεξαρτήτως προσώπων, αναμένουμε μια σοβαρή Ανόρθωση, που θα ψάξει για την ουσία, το νικηφόρο δηλαδή αποτέλεσμα δίχως περιπέτειες στην άμυνα. Μπορεί η πρόκριση να κριθεί και στα δυο παιχνίδια – όπως επεσήμανε χθες ο προπονητής μας – ωστόσο τα θεμέλια επιβάλλεται να τεθούν στη Λάρνακα, στην προσωρινή μας έδρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ