Τι δεν πρέπει να επαναληφθεί

Η ομάδα μας δίνει αύριο το πρώτο της Ευρωπαϊκό παιγνίδι για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, απέναντι στη Σουηδική Γκέφλε. Στόχος είναι η νίκη που θα βάλει τις βάσεις για πρόκριση στον επόμενο γύρο, και για να γίνει αυτό δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στο φιλικό της Παρασκευής απέναντι στον Απόλλωνα. Η πρόκριση, απέναντι σε μία πιο έτοιμη ομάδα από εμάς, θα κριθεί στα δύο παιγνίδια, και αύριο η αμυντική γραμμή θα πρέπει να περιορίσει τον αντίπαλο μας και να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα, κάτι το πολύ σημαντικό για διπλά παιγνίδια και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Όπως αναφέραμε, στο φιλικό με τον Απόλλωνα είδαμε μία Ανόρθωση με πολλά λάθη σε όλες τις γραμμές και ιδιαίτερα στην αμυντική, που αν επαναληφθούν αύριο τότε η πρόκριση πολύ πιθανό να χαθεί, γιατί τα λάθη δεν συγχωρούνται στην Ευρώπη, όπως μάθαμε σαν Ανόρθωση με τον χειρότερο τρόπο τα τελευταία χρόνια.

Ασυνεννοησία στην άμυνα

Τα περισσότερα από τα πέντε τέρματα του φιλικού με τον Απόλλωνα, προήλθαν από ασυνεννοησία της αμυντικής μας γραμμής. Για παράδειγμα στο πρώτο τέρμα, ένα λάθος γύρισμα του Μαραγκού στην άμυνα είχε ως αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα να βρεθούν με αριθμητικό πλεονέκτημα στην περιοχή μας και να δεχθούμε το τέρμα. Ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να παίζουμε με τη φωτιά στην άμυνα και είναι προτιμότερο ένα τυφλό διώξιμο μακριά παρά ένα επικίνδυνο γύρισμα υπό πίεση πίσω, κάτι που είδαμε στην πράξη την προηγούμενη Παρασκευή.

Σωστά μαρκαρίσματα

Αύριο θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που αγωνίζεται με 4-4-2, και θα πρέπει τα μαρκαρίσματα της αμυντικής μας γραμμής να είναι σωστά και αποτελεσματικά για μην δώσουμε ευκαιρία στον αντίπαλό μας να απειλήσει από λάθος δικό μας. Στο φιλικό με τον Απόλλωνα είδαμε πολλές φορές να χάνονται τα μαρκαρίσματα και να υπάρχει μία ασυνεννοησία μεταξύ των αμυντικών, οι οποίοι δυσκολεύονταν να πάρουν τη σωστή θέση όταν η ομάδα αμυνόταν.

Γρήγορες επιστροφές

Η επιθετική ανάπτυξη προϋποθέτει συμμετοχή των ακραίων αμυντικών στο επιθετικό κομμάτι, αλλά απαιτείται να έχουν γρήγορες επιστροφές όταν χάνεται η μπάλα, κάτι που δεν είδαμε την προηγούμενη Παρασκευή. Για αυτό και ο Χριστάκης Κασσιανός έχει στο μυαλό του τη χρησιμοποίηση του Σάβο Παβίσεβιτς στο δεξί αμυντικό άκρο, έτσι ώστε η αμυντική μας γραμμή να είναι πιο συμπαγής και πιο αποτελεσματική, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η ομάδα δεν είναι απόλυτα έτοιμη.

Πίεση από τα χαφ

Από τη στιγμή που η μπάλα χάνεται, θα πρέπει η πίεση να αρχίζει από τους ποδοσφαιριστές της μεσαίας γραμμής, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στην άμυνα μας να οργανωθεί και οι Σουηδοί να μην βρουν ανοιχτό γήπεδο στην αντεπίθεση, όπως έγινε αρκετές φορές την Παρασκευή όπου ο άξονας μας σε κάποιες φάσεις έμοιαζε σαν αεροδιάδρομος.

Ο Χριστάκης Κασσιανός είχε περίπου μία εβδομάδα να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του τα λάθη που εντοπίστηκαν στο φιλικό, και να παρουσιάσει μία αλλαγμένη Ανόρθωση αύριο. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει και οι ποδοσφαιριστές να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και να αποφεύγουν τα εύκολα λάθη. Για να δούμε λοιπόν αύριο αν θα παρουσιάσουμε μία διαφορετική Ανόρθωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ