«Να είμαστε λογικοί»

Τα αυτονόητα είπε χθες ο Τιμούρ για το Κυπριακό ποδόσφαιρο, αυτονόητα όμως που πολλοί παράγοντες στην Κύπρο δεν μπορούν να κατανοήσουν. Ο Κετσπάγια είπε πως θα πρέπει οι κυπριακές ομάδες να επικεντρωθούν κυρίως στο οικονομικό τώρα και να θυσιάσουν πορείες στην Ευρώπη, ή ηχηρές μεταγραφές. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Πριν θέλαμε να δυναμώσουμε την ομάδα και να την βελτιώσουμε. Δεν θα έλεγα πως οι ομάδες από πέρσι βελτιώθηκαν ποδοσφαιρικά, αλλά βελτιώθηκαν οικονομικά και αυτό είναι που έχει σημασία, για να συνεχίσουν να υπάρχουν οι ομάδες. Πρέπει να σταματήσουμε στην Κύπρο να φέρνουμε παίκτες και να δούμε μετά τι θα γίνει. Να είμαστε λογικοί, να βλέπουμε τι είναι αυτά που έχουμε και τι μπορούμε να φέρουμε. Όχι να μας ενδιαφέρει αυτό το φετινό πρωτάθλημα ή τα φετινά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Θα πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο να είναι υγιείς οι ομάδες, ούτως ώστε να έχουν μέλλον. Τώρα αν περάσουμε ένα γύρο και πάρουμε ένα πρωτάθλημα ή βγούμε Ευρώπη και να κάνουμε υπερβάσεις, στο τέλος θα κινδυνεύει η ύπαρξη της ομάδας και αυτό δεν αξίζει».

Μόλις τις προάλλες παραδόθηκαν οι φάκελοι των κριτηρίων, με τους υπεύθυνους να αναφέρουν πως για μερικές ομάδες τα πράγματα δεν είναι καλά. Δεν θα αναφερθούμε στη δική μας ομάδα, ελπίζοντας πως οι διοικούντες θα κάνουν πράξη τα περί μειωμένου μισθολογίου, με τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος στο σύνολό τους να παίρνουν λιγότερα από τους περσινούς συναδέλφους τους. Αλλά είναι ανησυχητικό να βλέπουμε μικρές ομάδες, χωρίς κόσμο από πίσω τους, να φέρνουν 20 ξένους ποδοσφαιριστές το χρόνο και να μην δίνουν ευκαιρίες στον Κύπριο ποδοσφαιριστή.

Ελπίζουμε πως τα επόμενα χρόνια όλες οι ομάδες, και οι δική μας ανάμεσά τους, θα δώσουν πραγματικές ευκαιρίες στους Κύπριους γιατί έχουμε ταλέντα που πραγματικά το αξίζουν και είναι κρίμα να χάνονται γιατί προτιμούμε να φέρνουμε ξένους που δεν έχουν το ταλέντο των δικών μας, μόνο και μόνο επειδή κουβαλούν μαζί τους την «ταμπέλα» του ξένου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ