Προπονητής Γκέφλε: «Γνωρίζω την ιστορία της Ανόρθωσης»

Στο 24sports παραχώρησε συνέντευξη ο προπονητής της Γκέφλε Περ Όλσον, ο οποίος αναφέρθηκε στους μεταξύ μας αγώνες για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Σουηδός προπονητής ανέφερε πως δεν είναι εύκολο να μάθουν αρκετά για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας μας καθώς τόνισε πως πρόκειται για μία εντελώς νέα ομάδα, ενώ για το φιλικό της Παρασκευής απέναντι στον Απόλλωνα ανέφερε πως απλά ήταν ένα φιλικό. Ο ίδιος όπως είπε, ήρθε στην Κύπρο πάνω από 15 φορές και γνωρίζει την ιστορία της Ανόρθωσης και καταλαβαίνει πόσο σημαντική είναι η Αμμόχωστος για τον κόσμο της ομάδας. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κύριε Όλσον είστε στην Γκέφλε πάνω από 20 χρόνια σαν παίκτης και μετά σαν προπονητής;  Αναμφίβολα μιλάμε για σπάνια περίπτωση για το χώρο του ποδοσφαίρου. Αντιλαμβάνομαι είστε πλέον μέρος της ιστορίας της ομάδας…

Για να είμαι ειλικρινής μου είναι δύσκολο να μιλώ για τον εαυτό μου. Ας πάρουμε τα πράγματα αλλιώς όμως. Μετά από 9 χρόνια σαν παίκτης και 19 χρόνια σαν προπονητής, τότε ναι σίγουρα η Γκέφλε είναι μεγάλο κομμάτι της δικής μου προσωπικής ιστορίας.

Φαντάζομαι περνάτε πάρα πολλές ώρες στην ομάδα…

Αναμφίβολα! Σε αυτή τη δουλειά αναγκάζεσαι να ασχολείσαι  24 ώρες το  24ωρο.

Πήρατε δύο εύκολες νίκες κόντρα στην Τρανς. Το σχόλιο σας για αυτά τα παιχνίδια;

Ναι όντως πήραμε δύο εύκολες νίκες. Κάναμε δύο καλά παιχνίδια και πετύχαμε 8 γκολ. Δεν μπορείς να ζητάς τίποτε περισσότερο από αγώνες μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Τι εικόνα έχετε για την Ανόρθωση; Έχετε δει κάποια DVD; Ο συνεργάτης σας που ήταν στα φιλικά με Παναθηναϊκό και Απόλλων τι σας έχει πει; Σημ: Η συνέντευξη έγινε πριν από το χθεσινό παιχνίδι της Γκέφλε με την Νορκόπιγκ.

Είμαστε επικεντρωμένοι στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Από  Δευτέρας (σήμερα) θα αρχίσουμε να δουλεύομε πάνω στα reports του συνεργάτη μου που είδε την Ανόρθωση. Αν και έχω  βρεθεί στην Κύπρο πάνω από 15 φορές δεν έτυχε να παρακολουθήσω ποτέ αγώνα του Κυπριακού πρωταθλήματος. Θα προσπαθήσουμε επίσης να βρούμε και κάποια DVD και από άλλους αγώνες της Ανόρθωσης αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο αφού ξέρουμε ότι είναι μια εντελώς νέα ομάδα.

Πάντως το 5-0 από τον Απόλλων έκανε μεγάλη εντύπωση εδώ παρά το γεγονός ότι ήταν φιλικό παιχνίδι. Έδειξε αδυναμίες η Ανόρθωση.

Μην ξεχνάς ότι ήταν μόνο ένα φιλικό παιχνίδι.

Όπως γνωρίζετε είναι μια νέα ομάδα η Ανόρθωση, με νέο προπονητή που θα δώσει την Πέμπτη μόλις το πρώτο επίσημο της παιχνίδι ενώ εσείς έχετε σχεδόν 20 αγώνες. Σίγουρα είναι πλεονέκτημα αυτό για ομάδα σας.

Ίσως. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν ξέρεις καμιά φορά τι είναι το καλύτερο.

Που στηρίζετε τις ελπίδες σας για πρόκριση;

Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι αρκετό.

Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς στο πρώτο παιχνίδι; Να πετύχετε κάποιο γκολ ή να κρατήσετε το μηδέν;

Να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα που θα μας αφήνει ελπίδες πρόκρισης στον επαναληπτικό. Εάν καταφέρουμε να σκοράρουμε πάντως θα είναι σημαντικό πλεονέκτημα.

Όπως γνωρίζετε ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο. Κάποιο σχόλιο;

Ένα καλό παιχνίδι γίνεται ακόμα καλύτερο όταν υπάρχει αρκετός κόσμος. Έτσι χωρίς φιλάθλους πιστεύω θα είναι βαρετό.

Σας φοβίζει η ζέστη;

Δεν μας φοβίζει ο καιρός αλλά είναι σημαντικό στοιχείο. Θα προετοιμαστούμε έχοντας το στο μυαλό.

Ο επαναληπτικός δεν θα γίνει στο γήπεδο σας. Σίγουρα δεν είναι καλή εξέλιξη για εσάς.

Φυσικά θα ήταν καλύτερα να παίζαμε τον επαναληπτικό στο γήπεδο μας. Δυστυχώς δεν γίνεται όμως, δεν  μπορούμε να κάνουμε τίποτα για αυτό το ξεχνάμε και προχωρούμε.

Με τους τραυματίες Λάντο και Μακεζέλα τι γίνετε;

Δεν νομίζω να παίξουν στο πρώτο παιχνίδι. Πιθανόν στο δεύτερο όμως να είναι έτοιμοι.

Και κάτι τελευταίο. Δεν ξέρω αν ακούσατε κάτι για την ιστορία της Ανόρθωσης. Είναι ομάδα της Αμμοχώστου η οποία είναι  υπό κατοχή από τους Τούρκους από το 1974. Οι οπαδοί της ομάδας είναι όλοι πρόσφυγες και για αυτούς η Ανόρθωση δεν είναι απλά ποδόσφαιρο και αθλητισμός. Είναι σύμβολο επιστροφής στην αγαπημένη τους πόλη. Κάποιο σχόλιο;

Όπως σας είπα προηγουμένως έχω έρθει στην Κύπρο πάρα πολλές φορές. Γνωρίζω την ιστορία του συλλόγου και καταλαβαίνω απόλυτα πόσο σημαντικός είναι για τον κόσμο του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ