Αμυντική συμπεριφορά για κλάματα

Η χθεσινή πανωλεθρία ήρθε στο πιο κατάλληλο σημείο, αν μπορούμε φυσικά να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο. Καλύτερα συντριβές στα φιλικά, παρά στα επίσημα που ακολουθούν, αν και τα φιλικά δείχνουν το δρόμο για τα επίσημα.

Χθες, στην πρόβα τζενεράλε πριν το παιγνίδι με τη Γκέφλε την ερχόμενη Πέμπτη, είδαμε μία ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, δεν είδαμε καμία ουσιαστική αλλαγή στο τακτικό κομμάτι, με τις γραμμές να παραμένουν μακριά η μία από την άλλη, και την άμυνα να μένει εκτεθειμένη. Ο Απόλλωνας λίγες φορές έβγαινε μπροστά, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι όποτε έβγαινε, ή πετύχαινε τέρμα ή αποσυντόνιζε την αμυντική μας γραμμή.

Από την αρχή, με το παιδαριώδες λάθος του Μαραγκού (από την ηλικία των 10 μαθαίνουν στα παιδιά ότι δεν πασάρεις πίσω στο κέντρο της άμυνας σου χωρίς να βλέπεις), μέχρι το τέλος του παιγνιδιού, η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας ήταν για κλάματα. Ο Χριστάκης Κασσιανός έχει λίγες ημέρες μπροστά του να διορθώσει όλα αυτά που είδε εχθές, που είναι πολλά, και να παρουσιάσει μία εντελώς διαφορετική ομάδα την Πέμπτη στην Ευρώπη.

Το γεγονός ότι το παιγνίδι ήταν φιλικό, λίγη σημασία έχει καθώς ήταν η πρόβα τζενεράλε της ομάδας για την Ευρώπη. Ήταν το παιγνίδι που ο προπονητής θα έβλεπε επί χάρτου όλα αυτά που δούλεψε στην προετοιμασία, και δυστυχώς το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. Από την άλλη, τα φιλικά είναι για τους προπονητές, και μερικά χαστούκια σαν και αυτό σε φιλικά παιγνίδια, μόνο ευεργετικά μπορούν να χαρακτηριστούν, στην περίπτωση όμως που γίνει δουλειά στα λάθη και υπάρξει βελτίωση. Ας θυμηθούμε πέρσι τις στατικές φάσεις, όπου ήταν η αχίλλειος πτέρνα από την προετοιμασία και τα φιλικά και μέχρι το τέλος της χρονιάς δεν υπήρξε ουσιαστική βελτίωση.

Στην Ευρώπη, είναι οι άμυνες που δίνουν τις προκρίσεις και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό που βγαίνει από το χθεσινό παιγνίδι. Είδαμε τους κεντρικούς μας αμυντικούς να είναι αργοί στις κινήσεις τους αλλά και στις σκέψεις τους, και είδαμε αρκετά λάθη που μόνο γελοία μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η αμυντική γραμμή όμως έμεινε εκτεθειμένη από τη μεσαία γραμμή. Ο Μαραγκός υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη, το ίδιο και ο Οχαγιόν, με τον Ζαχαρία Θεοδώρου που μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο να δείχνει πολύ περισσότερα πράγματα από τους δύο και να χτυπάει εντεκάδα στο επερχόμενο παιγνίδι με τη Γκέφλε.

Άλλο ανησυχητικό από το χθεσινό παιγνίδι, είναι το γεγονός ότι «έμπαινε έγραφε». Οι τερματοφύλακες είναι αυτοί που με μερικές αποκρούσεις τους κερδίζουν παιγνίδια που με τη σειρά του κερδίζουν τίτλους και προκρίσεις, και είναι ανησυχητικό να βλέπουμε το δικό μας τερματοφύλακα να κάνει την πρώτη του απόκρουση στο 5-0! Φυσικά ο Βαλβέρδε είναι ένας αρκετά καλός τερματοφύλακας, και ελπίζουμε πως αυτή ήταν απλά μία κακή παρένθεση.

Γενικά, μπορεί όλες οι γραμμές να προβλημάτισαν χθες, αλλά όπως αναφέραμε στην Ευρώπη είναι η αμυντική γραμμή πρωτίστως που φέρνει προκρίσεις και ο Χριστάκης Κασσιανός έχει αρκετή δουλειά τις επόμενες ημέρες. Ίσως μία μεταγραφή στην αμυντική γραμμή να μην είναι και τόσο μακρινό σενάριο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ