Ανόρθωση 0 – 5 Απόλλωνας: Ανασύνταξη πριν να είναι αργά

Με κάκιστες εντυπώσεις αποχώρησε σήμερα ο κόσμος από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» βλέποντας μια άχρωμη και άοσμη Ανόρθωση που προβλημάτισε και στα δύο άκρα του γηπέδου. Τα δύο γρήγορα γκολ των φιλοξενουμένων και η γρήγορη οπισθοχώρησή τους, επηρέασαν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που δεν βρήκαν λύσεις για ορθόδοξη ανάπτυξη. Όσο περνούσε η ώρα το παιχνίδι ευνοούσε τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα που έψαξαν τις αντεπιθέσεις απέναντι στην προβληματική και αργή μεσοαμυντική μας γραμμή που είχε και κακές τοποθετήσεις και αργές επιστροφές.

Η σύνθεση
Στο ανεπίσημο ντεπούτο του επί Κυπριακού εδάφους, ο Χριστάκης Κασσιανός παρέταξε τον Βαλβέρδ κάτω από τα δοκάρια και τους Λαϊφη, Άντιτς, Γκαλαμάζ και Παβίσεβιτς στην άμυνα. Η τριπλέτα της μεσαίας γραμμής αποτελείτο από τους Αλέξα, Μαραγκό και Μαρσίνιο ενώ στην επίθεση παρατάχθηκαν οι Φοφανά, Οχαγιόν και Οκκάς.

Πρώτο ημίχρονο
Το ξεκίνημα δεν ήταν καλό για την ομάδα μας μιας και μόλις στο 3ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Μαραγκού στην μεσαία γραμμή και άνοιξαν το σκορ. Οι ποδοσφαιριστές μας δημιούργησαν και έχασαν 3 καλές ευκαιρίες με την συμπλήρωση των πρώτων 10 λεπτών από στημένες φάσεις με πρωταγωνιστές τους Οχαγιόν και Φοφανά. Ένα ακόμα αβίαστο ατομικό λάθος, αυτή την φορά από τον Βαλβέρδ, έφερε το 0-2 μόλις στο 11ο λεπτό. Τα δύο γρήγορα γκολ έφεραν μια νευρικότητα στις κινήσεις των ποδοσφαιριστών μας οι οποίοι αναπτύσσονταν κυρίως με μακρινές μπαλιές από την άμυνα μιας και ο Μαρσίνιο ήταν καλά μαρκαρισμένος. Μόλις στο 28ο λεπτό ο Κολαούτι πήρε την θέση του Οχαγιόν με τον Οκκά να μετατοπίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και ο Φοφανά δεξιά. Στο 42ο λεπτό ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα 3 τερμάτων μετά από γρήγορη αντεπίθεση.

Δεύτερο ημίχρονο
Κάκιστο ξεκίνημα και στο δεύτερο ημίχρονο με τον Απόλλωνα να φτάνει στο 0-4 μόλις στο 48ο λεπτό ενώ 10 λεπτά αργότερα μια ασυνεννοησία στην μεσαία γραμμή έφερε το 0-5. Ούτε η είσοδος του Γκαρσία έφερε βελτίωση στην ανάπτυξη της ομάδας μας, παρακολουθώντας το ίδιο προβλέψιμο παιχνίδι. Μόνο μετά το 70ο λεπτό είδαμε κάποιες τελικές προσπάθειες με κύριους εκφραστές των προσπαθειών μας τους Φοφανά και Κολαούτι. Η είσοδος των Αβραάμ και Μάκου σε συνδυασμό με την άνοδο Γκαρσία-Κολαούτι, πρόσφεραν την απλότητα και το καθαρό μυαλό που ψάχναμε ολόκληρο το παιχνίδι, ωστόσο ακόμα και έτσι δεν καταφέραμε να φτάσουμε σε κάποιο (τιμητικό) γκολ.

Η ομάδα
Δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων η ομάδα μας η οποία παρουσιάστηκε υποτονική με πολλά προβλήματα στο κομμάτι της ανάπτυξης και της άμυνας. Νωρίς-νωρίς υπήρξε μια δυσκολία προσήλωσης στην τακτική με σημείο αναφοράς τις τοποθετήσεις της άμυνάς μας στις στημένες φάσεις όταν.. βρισκόμασταν στην επίθεση. Το οξύμωρο είναι ότι είδαμε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρονικό διάστημα από παίκτες που τη δεδομένη στιγμή δεν λογίζονται βασικοί (Γκαρσία, Κολαούτι, Θεοδώρου, Αβραάμ) παρά από αυτούς που προορίζει να παρατάξει απέναντι στους Σουηδούς ο προπονητής.

Ο προπονητής
Ο Χριστάκης Καασιανός επέλεξε μια αναμενόμενη ενδεκάδα ωστόσο τα σχέδια του ανατράπηκαν πολύ νωρίς λόγω των γρήγορων γκολ του Απόλλωνα. Δεν δίστασε να προχωρήσει σε αλλαγή μόλις στο 30ο λεπτό ωστόσο καμιά διορθωτική του κίνηση δεν έφερε αποτελέσματα. Σίγουρα θα έχει πολύ δουλειά και πολλά να αναθεωρήσει μέχρι τον πρώτο μας Ευρωπαϊκό αγώνα.

Ο κόσμος
Λιγοστός αλλά ιδιαίτερα υπομονετικός ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο

Τι μας μένει από το παιγνίδι
– Η διάθεση των Λαϊφη, Κολαούτι και Γκαρσία

Τι θέλουμε να ξεχάσουμε
– Τα γκολ από αβίαστα ατομικά λάθη
– Οι κάκιστες τοποθετήσεις και επιλογές στην μεσοαμυντική γραμμή
– Η αδυναμία προσήλωσης στην τακτική

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ