«Κλειδί» η σωστή χρησιμοποίηση Κολαούτι

Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έγιναν από πλευράς Ανόρθωσης το φετινό καλοκαίρι, είναι η απόκτηση των δικαιωμάτων του Ρομπέρτο Κολαούτι. Διοικούντες αλλά και φίλοι της ομάδας, έβαλαν βαθιά στην τσέπη το χέρι, προκειμένου ο Αργεντίνος να πάρει το αεροπλάνο από το Ισραήλ, με προορισμό τον αερολιμένα Λάρνακας. Φυσιολογικά, όλοι αναμένουμε γρήγορη απόσβεση και μετέπειτα απόδοση της επένδυσης αυτής.

Στο χθεσινό φιλικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, είδαμε για πρώτη φορά αγωνιζόμενο τον ποδοσφαιριστή, με τα χρώματα της ομάδας μας. Ανεξαρτήτως σε ποιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται, τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή δεν αλλοιώνονται. Πρόκειται για ένα βαρύ φορ, που παίζει ως επί το πλείστον εντός περιοχής, αναμένοντας από τους συμποδοσφαιριστές του να δημιουργήσουν τις φάσεις και να του σερβίρουν την μπάλα στο σημείο του πέναλτι. Απ΄εκεί, όπως έδειξε στο παρελθόν, δεν συγχωρεί. Είναι ένας ψυχρός εκτελεστής που μετατρέπει τις φάσεις σε γκολ.

Το ζητούμενο για την ομάδα μας, είναι να προσαρμόσει το παιχνίδι της στα «θέλω» του Αργεντινού, καθώς το αντίστροφο θεωρείται μάλλον απίθανο. Θα χρειαστεί οι ποδοσφαιριστές που θα στελεχώνουν τα δύο άκρα, εκατέρωθεν της αντίπαλης μεγάλης περιοχή, να τραβήξουν αρκετό κουπί. Να φτάνουν με την μπάλα στις δυο γωνίες και – εάν δεν κερδίσουν κάποιο στημένο – να συστήσουν την μπάλα στο κεφάλι του ύψους 1.80m επιθετικού. Το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και με τα στημένα, στα οποία θέλουμε καλές εκτελέσεις, με το πρώτο δείγμα από το πόδι του Οχαγιόν να είναι θετικό.

Τέλος, έρχεται και η επιλογή παρτενέρ για τον Ρομπέρτο. Με βάση τα όσα είδαμε, για να γίνεται πραγματικά επικίνδυνος, ο Κολαούτι θέλει δίπλα του ένα δαιμόνιο, δραστήριο και έξυπνο επιθετικό. Ενδεχομένως βραχύσωμο, στο πρότυπο του Γιάννη Οκκά κατά την πρώτη του παρουσία στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ένας ποδοσφαιριστής που να μπορεί να ανοίγει χώρους, να μπουκάρει στην περιοχή ή να ταλαιπωρήσει μια ολόκληρη άμυνα στην προσπάθειά του, απελευθερώνοντας το κλασικό 9άρι  που παίζει δίπλα του. Ακόμα, θα μπορεί και να εκμεταλλεύεται μετατρέποντας σε τέρμα όσες μπάλες φτάσουν στα πόδια του, όταν οι αντίπαλοι αμυντικοί έχουν στο μυαλό να μαρκάρουν το θωρηκτό-Κολαούτι που θα έχει εγκατασταθεί στην περιοχή τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι από την απόσυρση από την ενεργό δράση του Νίκου Φρούσου και την αποδέσμευση του Λούκας Σόσιν, η ομάδα μας στερήθηκε τον επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ. Αρκετοί παίχτες πέρασαν και δεν άγγιξαν, με υπέρογκα ποσά να δαπανώνται για το διάδοχο του Φρούσου. Ας ελπίσουμε ότι η γκίνια θα σπάσει και ο Κολαούτι θα σκοράρει τα γκολ που τόσα χρόνια ψάχνουμε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ