8η Ιουλίου 1958 – Σπάνιο φωτογραφικό υλικό (Pride of Famagusta)

Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από την 8η Ιουλίου 1958, δημοσιεύει η σελίδα “Pride of Famagusta – Glory Days“, το οποίο και αναδημοσιεύουμε.

Στις φωτογραφίες, μπορείτε να δείτε το οίκημα στην οδό Ερμού – στοά Χατζημιχαήλ, στο οποίο στεγαζόταν το Σωματείο μας από το 1930 καθώς και τις πρώτες εικόνες αμέσως μετά την ανατίναξή του από τον Άγγλο κατακτητή.

Ακόμα, σπάνιες φωτογραφίες του τότε προέδρου μας, εκπαιδευτικού Αναστάσιου Οικονομίδη, που αναφώνησε στους Άγγλους το περίφημο «Πλανάσθε, το πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται και η ωραία μας Ανόρθωσις, ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». Σε αυτές τις φωτογραφίες, τόσο ο αείμνηστος Οικονομίδης όσο και το μέλος του Συμβουλίου Σπύρος Ηλία αλλά και ο ποδοσφαιριστής μας, παράγοντας και φυσικά αγωνιστής της ΕΟΚΑ Μωυσής Μάντζαλος, είναι κρατούμενοι από τους Άγγλους.

Τέλος, σε μια συγκλονιστική φωτογραφία, ο Τάσος Θωμαΐδης, υποστηρικτής και μέλος του Συλλόγου, κρατά όρθια τη μισοκαμένη σημαία της Μεγάλης Κυρίας μέσα στα ερείπια του ανατιναγμένου οικήματος!

[nggallery id=71]

Σας καλούμε να γίνετε κι εσείς μέλη της σελίδας “Pride of Famagusta – Glory Days“, ώστε να μην χάνετε τις πυκνές ανανεώσεις με αδημοσίευτο μέχρι σήμερα φωτογραφικό υλικό!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ