Η σκιαγράφηση του Γρηγόρη Μάκου: Γερά πνευμόνια, δύναμη και πάθος

Σε μια πολύ σπουδαία μεταγραφική κίνηση προχώρησε η ομάδα μας. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών έκαναν λόγο για ηχηρό όνομα – για τα δεδομένα της Κύπρου – που αγωνιζόταν στην Ελλάδα. Το μυαλό μας γυρόφερνε σε άλλα ονόματα που είχαν καλή παρουσία στην Σουπερ Λιγκ αλλά δεν πήγαινε στο όνομα του Γρηγόρη Μάκου καθότι αποτελούσε όνειρο απατηλό.

Εν τέλει πληροφορίες στα οπαδικά φόρουμ της ομάδας μας αλλά και στο ηλεκτρονική μορφή της GOAL του «Φιλελευθέρου» έκαναν λόγο από προψές την νύχτα για συμφωνία της Ανόρθωσης με τον 26 χρόνο Έλληνα εν ενεργεία διεθνή Γρηγόρη Μάκο. Μοναδικό εμπόδιο στην τελική έκβαση της υπόθεσης αποτελούσε η ομάδα του ποδοσφαιριστή, η  Μόναχο 1860 με την οποία ο Μάκος δεσμευόταν με συμβόλαιο. Κάτι που όμως παρακάμφθηκε αφού η ομάδα μας ήρθε σε συμφέρουσα συμφωνία με την Μόναχο 1860 όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο μας ρεπορτάζ. Από την μια η επιθυμία του παίκτη και της Ανόρθωσης για συνεργασία και από την άλλη το γεγονός ότι είναι εκτός πλάνων της Γερμανικής ομάδας ενδυνάμωναν την θέση της ομάδας μας και έγινε το μεγάλο deal δίνοντας στον Μάκο παράλληλα ακόμη μια γαλανόλευκη φανέλα. Αυτήν της Ανόρθωσης Αμμοχώστου.

Η διοίκηση θα πρέπει να πιστωθεί την μεταγραφική επιτυχία καθότι κατάφερε να κινηθεί άμεσα για τις υπογραφές μιας και ο ποδοσφαιριστής αποτελούσε τον περασμένο Μάρτη μεταγραφικό στόχο του ΠΑΟΚ ενώ δύο μήνες ενωρίτερα το όνομα του έπαιζε για τον Παναθηναϊκό και την Οσασούνα και σίγουρα η περίπτωσή του δεν θα άφηνε αδιάφορες τις ομάδες και αυτό το καλοκαίρι.

Ο παίκτης χαρακτηρίζεται για τη δύναμη και το πάθος με το οποίο αγωνίζεται. Του αρέσει να βγαίνει πρώτος στην φάση και δεν φοβάται να βάλει το πόδι στην φωτιά. Λόγο του δυνατού και ευθύβολου σουτ του αρέσκεται στο να προωθείται και να επιχειρεί προσπάθειες από μακριά. Χωρίς πολύ καλή τεχνική κατάρτιση αλλά με γερά πνευμόνια μπορεί να αγωνιστεί ως μπακ δεξιός αν παραστεί ανάγκη, αλλά και σαν κεντρικός αμυντικός, θέση με την οποία ξεκίνησε την καριέρα του.

Ο ύψους 183εκ. αμυντικός μέσος έκτισε σπουδαίο όνομα στην Ελλάδα αφού από τα 18 του ήταν αναπόσπαστο και βασικό στέλεχος στις ομάδες που αγωνιζόταν. Εν αρχή στον Πανιώνιο όπου για 6 συναπτά έτη συμπλήρωσε 130 συμμετοχές και 5 γκολ. Για τον λόγο αυτό δεν άργησε να έρθει και το βήμα παραπάνω με την ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς να βγάζει από τα ταμεία της ένα ποσό κοντά στο εκατομμύριο για να τον ντύσει με τα χρώματα του Δικεφάλου.

Η παρουσία του στην ΑΕΚ δικαίωσε αυτούς που τον πίστεψαν. Πλάι σε ένα πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή τον Σενεγαλέζο Πάπα Ντιόπ, ο Μάκος βοηθήθηκε πολύ στο να βελτιώσει τον τρόπο σκέψης και αντίληψη του παιχνιδιού του, πράγμα που δήλωσε και ο ίδιος στα πλαίσια συνέντευξης του σε ελλαδική αθλητική ιστοσελίδα. Στους κιτρινόμαυρους κατέγραψε 76 συμμετοχές και 2 γκολ. Τα οικονομικά προβλήματα όμως που μάστιζαν την Ένωση ώθησαν τον Γρηγόρη Μάκο να αναζητήσει το πρώτο του βήμα στο εξωτερικό.

Έτσι χωρίς χρονοτριβή η Μόναχο 1860 κινήθηκε για την απόκτηση του προσφέροντας του 4ετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές κοντά στο €1.2εκ.  Στην Γερμανία η σεζόν άρχισε ιδανικά για τον Μάκο αφού κατάφερε με μιας να κερδίσει φανέλα βασικού. Πάνω που μπήκε το νερό στο αυλάκι ήρθε το σοκ για τον ποδοσφαιριστή και για την ομάδα του. Σε προπόνηση της Μόναχο 1860 στις 09/08/2012 τραυματίστηκε και αποχώρησε με τα αποτελέσματα να δείχνουν ρήξη συνδέσμων και να θέτουν τον ποδοσφαιριστή εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 2 μήνες. Διάστημα στο οποίο θα έχανε επιπλέον τρεις αγώνες της εθνικής Ελλάδος με Νορβηγία (φιλικό) και Λεττονία, Λιθουανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2014. Οι διάφοροι τραυματισμοί έθεσαν ουσιαστικά τον Μάκο εκτός πλάνων της τεχνικής ηγεσίας της Μόναχο 1860. Στην παρουσία του στα γήπεδα της Γερμανίας ουσιαστικά μέτρησε 15 συμμετοχές και 1 γκολ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ