Πίσω στο σκορ με 1-0 βρίσκεται η ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ομόνοια 29ης Μαΐου, με τα στατιστικά του πρώτου 45λεπτου να αποτυπώνουν ένα ισορροπημένο παιχνίδι σε επίπεδο τελικών προσπαθειών, αλλά με τους γηπεδούχους να έχουν το προβάδισμα στις υπόλοιπες βασικές κατηγορίες.
Η ομάδα μας κατέγραψε 47% κατοχή μπάλας, έναντι 53% των γηπεδούχων, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από τρεις τελικές προσπάθειες. Ωστόσο, η Ομόνοια 29ης Μαΐου είχε δύο σουτ στον στόχο, σε αντίθεση με τη μία τελική στον στόχο της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ. Χαρακτηριστικό στοιχείο του πρώτου ημιχρόνου αποτελεί η διαφορά στα κόρνερ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τέσσερα, την ώρα που η «Μεγάλη Κυρία» δεν εξασφάλισε ούτε ένα, στοιχείο που φανερώνει τη δυσκολία της να ασκήσει σταθερή πίεση στην αντίπαλη περιοχή.
Παράλληλα, η ΑΝΟΡΘΩΣΗ υπέπεσε σε 10 φάουλ, έναντι οκτώ των γηπεδούχων, σε ένα πρώτο μέρος με αρκετές διακοπές.
Βέβαια, οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν ολόκληρη την εικόνα, καθώς η ομάδα μας είδε δύο τέρματά της να ακυρώνονται, με τον Σεργίου στο 2ο λεπτό και τον Ντα Κρουζ στο 44ο. Μάλιστα το γκολ του Σεργίου, ακυρώθηκε για μπασκετικό…φάουλ.
Το ζητούμενο στο δεύτερο ημίχρονο είναι ξεκάθαρο: Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ χρειάζεται περισσότερη επιθετική παρουσία, μεγαλύτερη πίεση και ουσία στις ευκαιρίες που θα δημιουργήσει, προκειμένου να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα.
