Οι αριθμοί του ντέρμπι: Λιγότερη κατοχή, διπλάσια απειλή και ουσία για την Ανόρθωση

Η Ανόρθωση πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-1 απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και οι αριθμοί της αναμέτρησης αποτυπώνουν σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της ομάδας μας. Μπορεί οι φιλοξενούμενοι να είχαν περισσότερη κατοχή της μπάλας, με 56% έναντι 44%, ωστόσο η «Κυρία» ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη όταν έφτανε στην αντίπαλη περιοχή.

Η ομάδα μας ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 11 τελικές προσπάθειες, σχεδόν τις διπλάσιες από τις έξι του ΑΠΟΕΛ, ενώ είχε και έξι τελικές στον στόχο, έναντι μόλις τριών των φιλοξενούμενων. Ένα στοιχείο που δείχνει πως η Ανόρθωση δεν περιορίστηκε απλώς στο να περιμένει τον αντίπαλο, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και να απειλήσει με μεγαλύτερη συχνότητα.

Στα κόρνερ το ΑΠΟΕΛ είχε μικρό προβάδισμα με 5-4, ενώ το παιχνίδι είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες, με την Ανόρθωση να υποπίπτει σε 17 φάουλ και τους φιλοξενούμενους σε 19. Στις κάρτες, η ομάδα μας δέχθηκε τρεις κίτρινες και το ΑΠΟΕΛ μία.

Το σημαντικότερο, πάντως, βρίσκεται στον φωτεινό πίνακα: Ανόρθωση 2, ΑΠΟΕΛ 1. Η κατοχή έμεινε στους φιλοξενούμενους, όμως οι περισσότερες φάσεις, η μεγαλύτερη απειλή και –κυρίως– οι τρεις βαθμοί έμειναν στο «Freedom Αντώνης Παπαδόπουλος».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ